torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Silly Season John Nyberg till Brynäs

John Nyberg till Brynäs

Den tidigare Frölundabacken John Nyberg har idag presenterats som klar för Brynäs IF. Nyberg har skrivit ett kontrakt över två säsonger med Gävleklubben.

John Nyberg, 23, är född i Göteborg och har Härryda HC som moderklubb. Via Frölundas juniorled och utlåningar till Mora IK och IK Oskarshamn i HockeyAllsvenskan tog han till slut en plats i Frölundas A-lag säsongen 2016/2017. Han spenderade den och följande säsong med A-laget innan han drog vidare över Atlanten för att testa lyckan i Nordamerika.

Där blev det två säsonger med ganska skrala resultat. Nyberg har till största del spelat i AHL och gjorde till och med en kort sejour i ECHL, någon plats i NHL var aldrig riktigt nära. Nu återvänder han alltså till svensk ishockey, men det blir inte i Frölundatröjan vilket en del supportrar har spekulerat i. Istället får vi alltså se honom i Brynäs, där han ska få en mer offensiv roll än tidigare i karriären.

John Nyberg har spelat totalt 170 tävlingsmatcher för Frölunda HC och på dessa gjort 37 poäng. I slutspelet 2017 gjorde han ett rätt minnesvärt frilägesmål mot just Brynäs.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

1 KOMMENTAR

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt