torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Silly Season Inventering av truppen

Inventering av truppen

Det skaver fortfarande något enormt att säsongen 19/20 är slut när det bästa av allt borde pågå, men för att åtminstone försöka råda bot på den hockeyabstinens och tomhet som råder så kan vi blicka framåt mot nästa säsong. Det gör vi enklast genom att se över truppen som ska ta laget mot guldet 2021.

Vi börjar med de spelare som ser ut att lämna av olika anledningar:

Målvakter:
Arvid Söderblom

Backar:
Jacob Moverare,
David Printz,
Brandon Gormley,
Karl Stollery

Forwards
:
Ryan Lasch,
Samuel Fagemo
Jacob Peterson
Rhett Rakhshani
Oliver Fjellström

Här är det givetvis några namn som väger extra tungt, som Jacob Moverare, Samuel Fagemo och inte minst Ryan Lasch. Men med det ur vägen så ser vi över vad vi har kvar.

Nya uppgifter kom under förmiddagen idag där Frölunda fortsatt för diskussioner med David Printz och Ryan Lasch. Lasch ska dock förmodligen fortsatt ses som förlorad.

Målvakter:
Johan Mattsson
Niklas Rubin

Juniorer att notera:
Hannes Kollén

SHLs kanske bästa målvaktspar under hösten, för att sedan svaja mer under vintern och våren liksom resten av laget. Mot slutet när laget repade sig något precis inför det avblåsta slutspelet var det Mattsson som fick mest förtroende och såg ut att vara tränarstabens förstaval. Båda målvakterna har kontrakt över 20/21 och paret i mål ser spikat ut för tillfället.

J20 hade både Kollén och Svensson rätt tunga säsonger. Kollén var den av de två målvakter som fick backa upp i a-laget vid skador på Rubin/Mattsson. Han gjorde även två matcher med Hanhals.

Kontrakterade backar:
Theodor Lennström
Viktor Ekbom
Julius Bergman
Anders Grönlund

Ryktas in:

Filip Johansson
Mattias Norlinder

Juniorer att notera:
Gustav Berglund, Axel Kumlin, Måns Krämer, Theo Nordlund, Simon Edvinsson

Det är här de stora förändringarna kommer att ske då endast fyra backar är kvar från ifjol. Där är Lennström och Ekbom de starka korten medan insatserna från Bergman och Grönlund kanske lämnade en del att önska, även om Bergman hade en del positiva matcher mot slutet. Filip Johansson från Leksand och Mattias Norlinder från Modo ryktas vara på väg in.

Det ser således ut att vara två backplatser kvar att fylla där den ena bör vara en klassback. Gärna någon allround back som kan spela såväl PK eller PP om så krävs. Sedan får vi se hur man resonerar kring den sista backplatsen, vill man ha mer rutin och värvar någon utifrån eller satsar man på någon av talangerna som finns i juniorleden? Vilka spelartyper som kommer in blir också intressant. Det var smärtsamt tydligt att det saknades offensiv i de defensiva leden när Lennström blev skadad. Nöjer man sig med Lennström och Norlinder eller vill man ta ytterligare en offensiv back? Vill man ha en ny fysisk polis i och med att Printz ser ut att lämna? Just nu ser truppen ut att ha två högerfattade backar, hur kommer det att spela in på nyförvärven?

Juniormässigt så har Berglund och Kumlin testat på spel i SHL, de skulle kunna vara alternativ. Håll även ögonen på den väldigt talangfulle 03:an Edvinsson, rimligtvis spelar han med J20 nästa säsong men det är inte alls omöjligt att han tvingar till sig någon a-lagsmatch.

Forwards:
Simon Hjalmarsson
Patrik Carlsson
Johan Sundström
Lucas Raymond
Karl Henriksson
Nicklas Lasu “A”
Linus Nässén
Mats Rosseli Olsen
Joel Lundqvist “C”
Max Friberg
Joel Mustonen
Elmer Söderblom
Sebastian Stålberg

Ryktas in:
Jan Mursak

Juniorer att notera:
Theodor Niederbach, Daniel Torgersson, Isac Andersson, Fabian Lysell

Det är nästan fullt på forwardssidan. Det är tjockt, väldigt tjockt. Trots att fyra ordinarie forwards har lämnat finns det inte mycket plats för nya spelare. Jan Mursak ryktas in, vilket skulle kunna flytta ut Hjalmarsson på en kant igen, men utöver honom så kanske vi bara får ett ytterligare nyförvärv utifrån. Det nyförvärvet bör vara en spelare med kapacitet att göra lite mål och poäng. Mursak kan inte ensam ersätta Lasch, Fagemo och Rakhshani.

Linus Nässén hade en skadedrabbad säsong, men har imponerat när han väl kunnat spela. Karl Henriksson spelade klokt och moget när han fick chansen i a-laget. Vill man ge dem en ordentlig chans i SHL så måste man peta spelare som Rosseli Olsen, Friberg, Mustonen och Stålberg neråt i hierarkin. Tyvärr ser det lite ut som att vi har någon fjärdekedjesspelare för mycket. Det är inte riktigt hållbart att sätta veteraner som Mustonen eller Stålberg på läktaren. Vill man ge talangerna chansen så kan det vara läge att bryta åtminstone ett kontrakt här. Blir det så bör Stålberg och Rosseli Olsen ligga närmast till hands.

Lucas Raymond är ett lite osäkert kort i och med att han kommer att draftas till sommaren, med största sannolikhet i topp 5. Då ser vi förmodligen honom skriva på ett NHL-kontrakt. Sedan är det upp till den klubb som draftat honom var han ska spela. NHL, AHL eller SHL. Låt oss hoppas på SHL och Frölunda, för ytterligare en sommar under Pär Edlund borde göra Raymond fysiskt redo att göra ordentligt avtryck i SHL. Det kan mycket väl bli så att vi inte vet förrän efter NHL-camperna till hösten var Raymond spelar 20/21.

Ytterligare juniorer att hålla koll på är Torgersson som fick göra några SHL-matcher och den väldigt spännande offensiva centern Niederbach. 03:an Lysell är inte SHL-redo än, men är ett namn ni ska lägga på minnet om ni inte redan har gjort det.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt