torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Silly Season David Printz avslutar karriären - Blir juniortränare i Djurgården

David Printz avslutar karriären – Blir juniortränare i Djurgården

Den stora följetongen den här sommaren har för Frölundas del handlat om försvaret. En toppback ska in för att lyfta det försvarsmässiga i föreningen. En spelare vars framtid har berott lite på denna toppback har varit David Printz. Beroende på toppbackens prislapp har det eventuellt funnits plats även för veteranen Printz. Men eftersom att ingen back ännu har presenterats har David Printz fått gå omkring och vänta på besked.

Nu har han uppenbarligen tröttnat på att vänta. Idag presenterade Djurgården Printz som ny tränare för Stockholmsklubbens J18-lag. 39 år gammal väljer han att lägga skridskorna på hyllan och gå i spelarpension. För Printz del blir det en återkomst till den förening han representerade säsongerna 2007/2008 till 2011/2012.

David Printz anslöt som en rätt kritiserad värvning i januari 2019 men vann snabbt över Frölundasupportrarna med sitt fysiska och uppoffrande spel. Efter en lång karriär med endast en Calder Cup-seger fick hans snabbt uppleva såväl CHL-titel som SM-guld med Frölunda under sluttampen av säsongen 2018/2019. Det blev ytterligare en CHL-titel säsongen 2019/2020.

David Printz gjorde totalt 90 matcher för Frölunda, på dessa gjorde han två mål och tio assist.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt