torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Silly Season Christian Folin till Växjö

Christian Folin till Växjö

Christian Folin är kanske inte det mest välkända namnet för Frölundapubliken. Den nu 29-årige backen lämnade nämligen Frölundas verksamhet redan som junior för spel i Nordamerika. Folin är född i Kungsbacka och fostrad i Hanhals men spelade i VF från U16 upp till J20. En spelare från närområdet och med bakgrund i föreningen som nu återvänder till svensk ishockey. Men inte till Frölunda, utan till Växjö.

Folins nordamerikaäventyr sträcker sig över tio säsonger. Där vann han bland annat Hockey Easts (collegeliga) mästerskap med University of Massachusetts Lowell River Hawks och gjorde 244 NHL-matcher med Minnesota Wild, Los Angeles Kings, Philadelphia Flyers och Montreal Canadiens.

Nu är det alltså Växjö han ska representera. Där han ersätter långtidsskadade Peter Andersson. Kontraktet är bara för den här säsongen (eftersom att klubbarna inte får skriva längre avtal än så just nu). Så vi får se om han kan komma att bli aktuell för Frölunda till 21/22. Han är en defensiv back och skulle då kunna vara en tänkbar ersättare till Anders Grönlund och/eller Jonathan Sigalet.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt