torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övrigt Frölundadagen 2019

Frölundadagen 2019

VF har under sommaren i stadig ström propagerat för sitt nya koncept ”Frölundadagen” som har ersatt såväl ispremiären som Fans day i sammanslagen form. Idag var det äntligen dags och Sitting Bulletin var givetvis på plats för att bevaka spektaklet.

Lundqvist populär som vanligt

En sisådär 2100 personer hade tagit sig till Frölundaborg och visst kändes det lite glest på läktaren. Man kan ju anse att lite regn inte borde ha stoppat den övriga miljonen Göteborgare att ta sig ut till borgen. När spelarna väl äntrade isen strax efter tolvslaget presenterades de en och en. Högst jubel fick som alltid Kaptenernas Kapten Joel Lundqvist. Men hemvändarna Nicklas Lasu och Johan Sundström var inte långt efter kaptenen i ljudnivå.

Internmatch utan Lennström och Bergman

Sedan delades spelarna in i två lag, det äldre, röda laget samt det yngre, vita laget. 27 år och yngre tillhörde det vita laget, 28 år och äldre det röda laget. Yngst på isen var Lucas Raymond med sina 17 och äldst David Printz med sina 39. Tyvärr var Julius Bergman och Theodor Lennström tvungna att stå över tillställningen. Glädjande nog var dock Jacob Peterson på is efter den smällen han fick i gårdagens träningsmatch.

Matchen spelades i två perioder a fem minuter. I öppningstekningen ställdes Joel Lundqvist något oväntat mot Jacob Moverare. Det äldre laget både vann den tekningen som gjorde 1-0 genom Patrik Carlsson, ett mål som kom i svallvågorna efter ett Rhett Rakhshani-friläge. Även 2-0 genom Simon Hjalmarsson och 3-0 genom Sebastian Stålberg skulle tillfalla veteranlaget innan periodvilan kom. Huvudtränare och för dagen expertkommentator Roger Rönnberg var väldigt nöjd med sitt röda lag.

Det kom dock att ändras i den andra perioden då det unga laget trots Johan Mattssons storspel, inklusive en slajdräddning á la Tommy Salo, skulle reducera till 3-1 genom Jacob Peterson, åter reducera genom Samuel Fagemo efter ett 2-0-friläge tillsammans med Max Friberg och slutligen kvittera i 6-mot-5-spel med Johan Sundström som målskytt. Ett hotat rött lag klarade sig från förlust från att förlora då Nicklas Lasu kastade klubban och på så sätt bröt upp det läge Lucas Raymond var på väg att få. Efter en mållös förlängning och 3-3 som resultat gick dagen vidare.

Mustonen snabb i åktävlingen

Först fick vi en klassisk åktävling med tre spelare i vardera lag. Hjalmarsson, Stålberg och Lasu i rött mot Peterson, Mustonen och Moverare i vitt. Tävlingen kom att avgöras under det andra varvet då Mustonen tog fart innan växlingen och då fick ett försprång de gamla gubbarna inte kunde ta ikapp. Jacob Moverare kunde enkelt glida över rödlinjen som segrare trots att det kastades in en klubba från det röda båset. 3-4 vitt lag.

Efter detta kom den mest varierade och förvirrade skottävling som har skådats i Frölundaborg. Mätutrustningen såg ut att mäta lite vad som den själv kände för och skyttarna Printz, Lundqvist och Ekbom (rött) samt Sundström, Rosseli Olsen och Fagemo (vitt) fick väldigt blandade resultat. Från ynkliga 21 km/h till vinsthastigheten 149 km/h, båda mätningarnas äkthet går att ifrågasätta. Det var Sundström som dundrade på hårdast av alla. 3-5 vitt lag.

Lasch avgjorde sent

Slutligen kom så en strafftävling i vilda västern-stil. Tre straffläggare från vardera lag som sköt straffar kontinuerligt och samtidigt tills något lag hade fått tre i nät. De rutinerade herrarna skickade fram Ryan Lasch, Rhett Rakhshani samt Patrik Carlsson. De yngre förmågorna ställde upp med Max Friberg, Samuel Fagemo och Lucas Raymond. Gammal visade sig vara äldst när Carlsson och Rakhshani gav det röda laget en 2-0-ledning. Friberg och Raymond kvitterade dock strax därefter den ledningen bara för att få se Ryan Lasch sedan avgöra tillställningen. Mannen med målsinnet, Samuel Fagemo, var alltså den som inte lyckades näta. 4-5 vitt lag.

4-5 till ynglingarna i vitt blev alltså slutresultatet och de fick knäppa Joel och veterangardet på näsan. På det hela var det en trivsam men kanske något genomhastat evenemang. Tävlingarna på isen hade kunnat må bra av lite mer struktur, lite fler tävlingar hade också varit trevligt att se. Kanske skulle man också snegla lite mot hur andra lag har gjort och bjuda in NHL-spelare? Eller kanske visa upp lite fler juniorer på isen.

Dagen fortsatte med bakluckeloppis (ett oerhört bra initiativ) och autografskrivning (även det en väldigt bra sak då de yngre supportrarna får möjlighet att träffa spelarna på nära håll). Men då hade Sitting Bulletin begett sig vidare.

Föregående artikelÅrsredovisningen 2019
Nästa artikelÅrsmötet 2019

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt