torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övrigt Frölunda utreder klubbmärket

Frölunda utreder klubbmärket

Är det nuvarande klubbmärkets tid förbi? Ja, det kan mycket väl vara så. De senaste säsongerna har kritiken mot det nuvarande klubbmärket och smeknamnet ”Indians” växt bland Frölundasupportrarna och nu tillsätter föreningen en utredning kring det hela rapporterar GP.

Det nuvarande klubbmärket kom till under 90-talet då en amerikaniseringsvåg svepte över svensk ishockey. De flesta klubbarna övergav konceptet rätt snabbt men hos några lever det kvar. Frölunda är då en av dessa och under 2000-talet har det varit en ursprungsinvånare från Nordamerika som har prytt VFs tröjor.

Även om kritiken mot klubbmärket har växt på slutet, från såväl media som supportrar, så finns det även ett stort antal fans som gillar loggan. Reaktionerna har således varit blandade på sociala medier. För vissa är det ett stort ”äntligen” medan det för andra verkar vara ett mardrömsbesked.

Utredningen väntas vara klar i augusti. Diskussionerna lär rasa vidare fram tills dess. Och än mer när utredningens resultat presenterats.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt