torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övrigt Frölunda styrelsevärvar från HV71

Frölunda styrelsevärvar från HV71

Den 24 augusti kommer Frölunda HC att hålla sitt årsmöte. Antingen i Frölundaborg eller digitalt. Nu har valberedningen beslutat om förslag till styrelse den kommande säsongen.

På ordförandeposten föreslår man ingen förändring utan Mats Grauers föreslås väljas om som ordförande på ett år. Mandatperioderna för styrelseledamöterna Johan Wilkens, Peder Schumacher och Anders Jansson löper ut vid årsmötet, Wilkens och Schumacher föreslås omväljas på ett respektive två år.

Anders Jansson blir således inte kvar i styrelsen. Istället föreslås nytillskotten Charlie Hedberg samt Kristina Landgren Carestam väljas in, båda på två år. På Frölundas hemsida beskrivs Hedberg samt Landgren Carestam så här:

“Charlie Hedberg är från Göteborg och är idag verksamhet som General Manager på Scandic Crown i Göteborg. Charlie Hedberg har även gedigen erfarenhet av styrelsearbete och föreningsverksamhet på elitnivå.”

“Kristina Landgren Carestam är verksam som HR-strateg på Wallenstam AB. Hon har gedigen erfarenhet av föreningslivet i Sverige och elitidrott och har bl.a. varit Sveriges förbundskapten för både herrar och damer i innebandy, med bl.a. VM-guld på meritlistan för både herrar och damer.”

Idrottsbakgrund

Båda förslagen på nya medlemmar i styrelsen har bakgrund inom idrottsrörelsen. Kristina Landgren Carestam har förutom att vara förbundskapten i innebandy också varit såväl ungdomsansvarig som sportchef och klubbchef för Pixbo Innebandy. Ett uppdrag hon lämnade så sent som april 2017. Det var alltså inte längesedan hon var verksam i en hög operativ roll inom en idrottsförening. Längre tillbaka har hon även arbetat som innebandyinstruktör och har således en gedigen bakgrund inom idrotten, även om hon inte har arbetat med ishockey. Det här blir hennes första styrelseuppdrag.

Charlie Hedberg har ännu färskare erfarenhet från idrotten, om än inte riktigt lika lång och inte heller på samma gräsrotsnivå. Den kommer dessutom från en av Frölundas rivalklubbar. Från juni 2014 och fram till nu har Hedberg suttit i HV71s styrelse, senast som vice ordförande. Han har också under den tiden varit ordförande för HV71s dotterbolag HV71 Fastighets AB, ett uppdrag som startade i juni 2015. Han ha även suttit i styrelsen för företaget Ipinium och sitter just nu i styrelsen för NB Produkter AB. Nu tar han alltså steget över till ett finare styrelserum.

Föregående artikelKedjor vi minns – Guldkedjan
Nästa artikelSudden Death
Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt