torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övrigt Bulletin Betygsätter

Bulletin Betygsätter

Sitting Bulletins redaktion har satt sig ner och betygsatt Frölundas trupp säsongen 19/20. Alla Sitting Bulletins medlemmar har satt ett betyg på 1-10 och sedan har varje spelare fått ett snittbetyg.

Målvakter

#33 Johan Mattsson – 7,67
Mattsson kliver för första gången in som uttalad förstemålvakt i Frölunda, ett jobb han tidigare har haft på Allsvensk nivå. Var lysande i slutspelet fram till finalen där det faktiskt gick lite tyngre. Sedan kom även skadan som satte honom åt sidan. Frågan är nu hur han klarar av pressen som etta.

#41 Niklas Rubin – 6,00
Fortfarande relativt oprövad på SHL-nivå efter att ha naglats fast vid bänken i Luleå. Har efter flytten kritiserat Luleå för att vilja ändra för mycket i hans spel. Kommer troligen få bättre förutsättningar att spela sitt vägvinnande spel under Kristoffer Martins ledarskap.

Backar

#3 Jacob Moverare – 8,00
Inledde inte lysande i Frölunda men utvecklingen under förra säsongen var enorm för Moverare. Stabil tvåvägsback som mycket väl kan bli den spelare som har haft flest minuter på isen för VF när säsongen är över.

#4 Filip Persson – 2,67
Den juniorback som har fått vara med och spela matcher med a-laget på försäsongen, men är fortfarande oprövad på seniornivå. Har ett tungt slagskott.

#7 Karl Stollery – 6,00
Det stora namnet in på backsidan meritmässigt, men har inlett relativt svagt och ser ut att behöva en anpassningsperiod innan han får ut allt av sitt spel. Det kommer vara viktigt att vi har tålamod med honom.

#8 Viktor Ekbom – 5,00
Stor, stabil, fysisk och defensiv. Så enkelt kan man summera Ekbom. Har vissa brister med puck och bidrar inte mycket offensivt men klarar av sin roll.

#15 Anders Grönlund – 5,67
Klev in och gjorde dundersuccé sett till förväntningarna förra säsongen spelmässigt. Stabil och säker, frågan är hur mycket mer som går att få ut ur honom.

#34 Theodor Lennström – 6,33
Värvad från Färjestad och är något av Genoways ersättare om vi ser till spelstil. En offensivt skicklig back som jagar sitt genombrott, kommer det redan första säsongen med VF?

#36 Brandon Gormley – 7,00
Kom in mitt under förra säsongen och hade vissa frågetecken med sig. Spelade gediget och framför allt så hittade man i Gormley en back som Lasch trivs med i PP. Får nu vara med från start vilket förhoppningsvis leder till att han lyfter sitt spel ännu mer.

#55 David Printz – 3,67
Även Printz kom in under förra säsongen och fick vinna mer än han någonsin tidigare har gjort under sin karriär. Är i ärlighetens namn en rätt begränsad spelare, men ingen i laget levererar lika sköna tacklingar.

#63 Julius Bergman – 6,67
Backsidans mest spännande namn? Det känns som det. Tillbaka i Göteborg efter ett antal år i Nordamerika, har lite av varje och har potential att bli en allroundback av högsta snitt i SHL. Kan vi få se utveckling likt den Johan Sundström hade när han kom hem från Nordamerika?

Forwards

#11 Samuel Fagemo – 7,67
Fjolårssäsongens stora genombrott. Efter att ha öst in mål i J20 fick han chansen i A-laget och tog den. En utpräglad målskytt som hittar vägar att ta sig till mål. Borde passera 20 mål i år.

#12 Max Friberg – 7,00
Evighetsmaskinen. Friberg är överallt på isen hela tiden. Han kämpar och sliter och man skulle kunna säga att han har ett ”A” på bröstet fast det inte syns. Kan vi få se 10 mål och 25 poäng av honom den här säsongen?

#16 Jonatan Lundin Andersson – 2,33
Fick totalt göra tio matcher med A-laget ifjol och är fortfarande oprövad. Det lär bli ännu svårare för honom att ta plats i år. Fysiskt spelande forward.

#17 Sebastian Stålberg – 4,67
En äkta hockeyarbetare. Stålberg jobbar på och är viktig för lagets spel i numerärt underläge samt har ett stort hjärta för föreningen.

#18 Lucas Raymond – 6,67
Frölundas största forwardstalang någonsin? Raymond har handleder och spelsinne utöver det vanliga. I många aspekter är han redan bättre än flera av de seniorer han konkurrerar med. Är på väg att spela in sig i laget och skicka någon av gubbarna till läktaren.

#20 Joel Lundqvist – 8,33
Kaptenernas kapten. Lagets hjärta och motor. Har varit lagkapten sedan 09/10 och är alltså den enda lagkapten laget har haft under 2010-talet. Pådrivaren som sätter standard för alla andra och som gång på gång motbevisar tvivlarna och visar att han inte är slut. Bestämmer inom svensk ishockey.

#21 Karl Henriksson – 4,00
Centertalang som knackar på dörren och vill in. Oprövad på seniornivå men har inte gjort bort sig i träningsmatcherna han har spelat. En smart spelare som gör andra bättre.

#28 Johan Sundström – 8,67
Sundström besitter en enorm kapacitet. När han är i sitt esse ser han majestätisk ut på isen och kan göra lite vad han vill med pucken i sin ägo eftersom att ingen kan ta den ifrån honom. Den stora frågan är vilken nivå han ligger på nu efter två skadedrabbade år.

#31 Nicklas Lasu – 6,67
Lasu är hemma igen efter två säsonger i Finland där han har fått prova på en större roll, framför allt offensivt. Nu ska han bevisa att han klarar av det även i SHL som är en bättre liga. Oavsett hur det går med den saken är han en spelare som spelar uppoffrande, driver på andra och är Joels naturliga arvtagare.

#40 Joel Mustonen – 4,67
En snabb skridskoåkare som jobbar hårt och framför allt vill mycket i varje situation. Det han dock har kvar att bevisa är att han kan få ut något av all denna vilja, för han är inte den effektivaste spelaren i laget.

#44 Jacob Peterson – 6,33
Klev in i slutet av förra säsongen från ingenstans, eller ja, Björklöven, och gjorde succé. Är en talangfull spelare men att kliva in i en lagmaskin där allt klickar och att vara med och få igång maskinen är två olika saker. Håller han uppe sitt fina spel över 52 omgångar?

#49 Rhett Rakhshani – 7,00
Med Rakhshani kommer en poänggaranti. Oavsett vilket lag han har spelat i så har Rhett funnits i poängprotokollet kontinuerligt. Hade svårt att komma igång när han anslöt ifjol men får nu vara med från start vilket ger förutsättningar för en poängmässigt fin säsong.

#51 Mats Rosseli Olsen – 5,00
Lagets aggressivaste spelare. Rosseli Olsen är i ansiktet och retar gallfeber på motståndarna var och vartannat byte. Spelar med en härlig intensitet och är viktig i numerärt underläge.

#59 Simon Hjalmarsson – 7,33
Något av en schweizisk fickkniv. Hjalmarsson kan lite av allt och används också så. Han spelar i såväl numerärt överläge som underläge. Som center eller ytterforward. Har gjort 5-8-15 mål under sina tre säsonger i VF, vågar man hoppas på att den uppåtgående trenden fortsätter i år?

#72 Patrik Carlsson – 7,33
Oerhört smart spelare som gör omgivningen bättre. Har haft flertalet kedjekamrater under åren i VF och inte gjort dåligt ifrån sig i någon omgivning. Slog personligt poängrekord ifjol.

#81 Ryan Lasch – 10,00
SHLs bästa spelare och Leif Boorks stora favorit. Har ett spelsinne få spelare i Europa kan matcha. Dikterar tempot när han är på isen och hittar passningar som ingen annan gör. Att specialstudera honom verkar inte hjälpa, han är helt enkelt för bra. Överraskande bra på open ice-tacklingar.

Föregående artikelFrölundaiter på vift – Nordamerika
Nästa artikelPremiär

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt