torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övrigt Bulletin betygsätter: Spelartruppen, anfallare

Bulletin betygsätter: Spelartruppen, anfallare

Nu är den nära, SHL-premiären! Redaktionen har följaktligen satt sig ner och granskat den trupp som ska representera laget den kommande säsongen. Varje person har satt ett betyg om 1-5 på varje spelare och så har vi fått ett genomsnitt. Igår fick ni backar och målvakter. Idag går vi vidare till forwards, uppdelat på centrar och yttrar.

Centrar

#21 Karl Henriksson, 19 år – Betyg: 2,3
Kommentar: Unge Henriksson är i grunden center men kommer att spela på kanten. Henriksson är inte den största spelaren i truppen men är en väldigt klok spelare, särskilt för sin ålder. En nyttig spelare som tar bra beslut över hela banan och kan användas i alla situationer. Hans utveckling blir spännande att följa. Bör få spela JVM i vinter.

#31 Nicklas Lasu (A), 31 år – Betyg: 3,6
Kommentar: Få spelare har sådant hjärta för Frölunda som Nicklas Lasu har, utöver två säsonger i finska Kärpät har han tillhört VF hela sin a-lagskarriär. Kom inför fjolåret tillbaka till Frölunda efter att ha förädlat sitt offensiva spel i Finland. Han hade en annan förmåga att hålla i puck än tidigare och gjorde visserligen karriärbästa 11 mål, men slog inte sitt personliga rekord om 21 poäng utan stannade på 19, trots speltid i PP. Kan han vid 30 års ålder lyfta ytterligare och bli en spelare som gör 25 poäng?

#20 Joel Lundqvist (C), 38 år – Betyg: 4,3
Kommentar: Evighetsmaskinen till lagkapten fortsätter att prestera år efter år trots att han hunnit bli 38 år gammal och fyller 39 år under kommande säsong. Leder laget med sin uppoffrande ledarstil och sin tunga fysik. Så länge Joel regerar kommer ingen att våga ge annat än max. Är nu en del i en intressant kedja med Karl Henriksson och Max Friberg. Har fortsatt sin position framför motståndarmålet i PP.

#9 Jan Mursak, 32 år – Betyg: 4,6
Kommentar: Har en kort sejour i Frölunda sedan tidigare, men oj vilken sejour det var. Mursak fullkomligt dominerade och gjorde då 20 poäng på bara 15 matcher. Är nu tillbaka i VF efter två säsonger i NLA och kommer att centra lagets tänkta förstakedja. Mursak har tydligt uttryckt att säsongerna i NLA var för pengarnas skull och att han nu är i Frölunda för att det är här han vill vara. Det är ett motiverad sloven med revanschlust efter ett halvjobbigt fjolår som ansluter. Men vi ska nog kunna räkna med ungefär 35 poäng från hans klubba.

#22 Linus Nässén, 20 år – Betyg: 2,1
Kommentar: Skador definierade Nässéns fjolår. Skador och hur han kämpade sig igenom dem. Nässén begränsades till 21 matcher för Timrå som han var utlånad till. Men när han väl spelade imponerade han, såpass mycket att han togs ut till JVM där han stod för fem assist på sju matcher. En riktig arbetsmyra på isen som är jobbig att möta för motståndarna, samtidigt som han kan peta in någon poäng här och där. Har fått beröm av tränarteamet under försäsongen. Kommer likt Henriksson att spela på kanten, men är i grunden center.

#28 Johan Sundström, 27 år – Betyg: 4,6
Kommentar: Sundström kom hem till VF efter ett par jobbiga säsonger i KHL där skador störde en hel del. Inledde lite segt, vilket inte var konstigt, men växlade upp allt eftersom och landade till slut på 31 poäng vilket är hans tredje bästa notering i karriären. Han nådde dock aldrig samma nivå spelmässigt som under 15/16 och 16/17. Men nu, med en skadefri säsong i ryggen borde han vara redo att återigen vara en dominant spelare på SHL-nivå.

Yttrar

#17 Robin Alvarez, 33 år – Betyg: 3,0
Kommentar: Silly seasons stora överraskningsvärvning. Truppen såg klar ut, laget uppvarvat inför säsongen och då anslöt Alvarez. En spelare som är fysisk och går rakt på mål som ger VFs anfallsspel en extra dimension. Stor och tung samtidigt som han är bra på skridskorna gör honom till en spännande spelare att ha i laget, särskilt som många av Frölundas offensiva forwards är mer av det tekniskt skickliga stuket.

#72 Patrik Carlsson, 32 år – Betyg: 4,0
Kommentar: Allt-i-allon, den svenska schweiziska fickkniven, städgumman som gör andra bättre. Patrik Carlsson är en av Frölundas mest uppskattade spelare, han tar ett stort ansvar över hela banan samtidigt som han gör poäng. Fyra av de fem senaste säsongerna har han spelat i VF och som sämst har han producerat 24 poäng. Har ett bra skott, men är ingen riktigt naturlig målskytt. Kan han våga ta skott lite oftare?

#12 Max Friberg, 27 år – Betyg: 3,3
Kommentar: Snabbskrinnaren från Skövde blev en publikfavorit på nolltid efter att ha anslutit inför 17/18. Med sitt uppoffrande spel och härliga personlighet har Göteborgarna tagit honom till sina hjärtan. Kan vara den spelare som accelererar fortast i hela SHL. Har under sina tre föregående år legat stabilt runt 20 poäng, vilket inte är fy skam. Men finns det mer att kräma ur honom?

#59 Simon Hjalmarsson (A), 31 år – Betyg: 3,9
Kommentar: Hyllad värvning och förväntad poängkung när han anslöt inför 16/17, vilket resulterade i fiasko. Men efter det har Hjalmarsson säsong för säsong ökat sin poängproduktion, från 16 till 31 till 33 och i fjol 36 poäng. Efter att ha spelat i mitten förra säsongen tar nu Hjalle återigen steget ut på kanten där han får sin kompis Mursak som center. Hjalle lämnade SHL som hyllad målskytt och de två senaste säsongerna har han varit en av VFs bästa på området. Men det känns som att det finns mer att få ut ändå, med lite rappare skott i PP borde 20 mål inte vara omöjligt.

#40 Joel Mustonen, 27 år – Betyg: 2,6
Kommentar: En gång i tiden värvad som skytt och offensivt understöd. Numera är han en energispelare av rang. Benen slutar aldrig att gå på Mustonen som är en av lagets snabbaste spelare. Sliter också på bra i numerärt underläge. Men man skulle vilja se mer av de offensiva instinkterna som ledde fram till 15 mål 15/16 i Örebro.

#51 Mats Rosseli Olsen, 29 år – Betyg: 2,9
Kommentar: En av ligans mest irriterande spelare. Snackar hål i huvudet på de flesta och är intensiv i sin forecheck. Jobbar stenhårt och är en viktig spelare i numerärt underläge samtidigt som han pytsar in ungefär 15 poäng per säsong. Kliver in på sin tionde säsong för VF och är en viktig kulturbärare.

#18 Lucas Raymond, 18 år – Betyg: 3,0
Kommentar: En spelare som delade opinionen bland supportrarna i fjol. Vissa ansåg att han inte stack ut tillräckligt för att vara förtjänt av hajpen, andra ansåg att han borde fått fler chanser att spela. Raymond gjorde ändå 10 poäng på 33 matcher vilket är nittonde bäst av U18-spelare genom tiderna i SHL. Då fick han inte heller särskilt mycket istid, varken i 5-mot-5 eller i PP. Oavsett vad så har Raymond sett starkare och mognare ut nu på försäsongen, helt enkelt mer redo för seniorishockeyn. Raymond är ett enormt talangfull och skicklig spelare som både kan göra mål och spela fram till dem. Han är också en fantastisk skridskoåkare. Bli inte förvånade om han slår igenom stort i år.

#25 Elmer Söderblom, 19 år – Betyg: 1,9
Kommentar: 19 år gammal klockar Elmer Söderblom in på 200 cm och över 100 kg. Storleken till trots är Söderblom inte en spelare som åker runt och letar tacklingar utan han nyttjar storleken på andra sätt. Han har också fin klubbteknik och skridskoåkning sett till sin stora kroppshydda, vilket gör honom till en väldigt intressant spelare för framtiden. Kan få det jobbigt i forwardskonkurrensen. Är liksom Raymond och Henriksson högaktuell för JVM.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt