torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övrigt Besked i klubbemblemsfrågan

Besked i klubbemblemsfrågan

Så har dagen slutligen kommit. Det har varit en långdragen debatt och utredning kring Frölundas klubbemblem under våren och sommaren. Till en början sades det att utredningen skulle vara klar i augusti månad. Men styrelsen, som tar beslutet utan medlemmarnas inflytande, ville ha ytterligare lite tid på sig att komma fram till hur man skulle göra.

Men nu är det alltså klart. Och man har kommit fram till att det är dags att byta emblem.

Ingen ny debatt

Debatten kring Frölundas klubbemblem är inte ny utan har varit något som har återkommit med flera gånger under 2010-talet. 2015 DO-anmäldes föreningen med anledning av indianloggan. Under de senaste åren har opinionen för ett byte vuxit, såväl i omvärlden som inom de egna supporterleden. Kritiken har inte enbart rört att indianen skulle vara kränkande utan har även handlat om att logotypen saknar lokal förankring.

Nu får vi se hur processen med att ta fram ett nytt emblem kommer att gå till. Klart är att det blir förändring, och det var på tiden. Frölunda hoppas att det nya emblemet är klart till säsongen 21/22. Frågan är dock om det finns på tröjorna lagom tills dess, matchtröjorna för kommande säsong brukar nämligen beställas redan vid årsskiftet. Det kan bli så att man spelar en säsong med texten “FRÖLUNDA” diagonalt över bröstet.

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt