torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övrigt Årsredovisningen 2019

Årsredovisningen 2019

Framtiden ser ljus ut

Pengar. Para. Pesos. Cash money. Siffror och plus och minus. Årsredovisningen för Frölunda HC släpptes idag och föreningen är oerhört välmående. 8,6 miljoner kronor plus är ett fantastiskt resultat, särskilt som vi de senaste åren har kunnat se mångmiljonförluster hos konkurrenter.

250 barn på Frölundas hockeyskola

Om vi kikar på lite andra bitar i årsredovisningen så finns det intressanta detaljer att ta upp. Börjar vi med ungdomssidan så är det nu 250 barn som är med i Frölundas hockeyskola, vilket är rekord! Det är oerhört roliga nyheter, dels för framtida återväxt men kanske framför allt för att ungarna kommer ut (in i en ishall) och rör på sig. Annars är kanske den roligaste ungdomsrelaterade nyheten det faktum att föreningen under 19/20 kommer att ha en bättre struktur kring det tjejlag som startades under 18/19, med fasta träningar och seriespel.

Samarbetsklubben Hanhals

När det kommer till juniorerna beskrivs först och främst resultaten som lagen uppnådde under säsongen som var. En liten rad som jag dock blir nyfiken på är ”Några av våra killar var bärande i Hanhals under säsongen och detta positiva samarbete utvecklas nu vidare kommande säsong.” Vad kommer detta att innebära månntro? Kommer vi har fler spelare i Hanhals kommande säsong eller kan det tänkas att det blir tydligare säsongslån med spelare som håller till i Division 1 hela 19/20, så som Jesper Emanuelsson kommer att göra? Förhoppningsvis får vi mer information om samarbetets utveckling!

Även den kommersiella chefen har lite bitar i sin text som man blir nyfiken på. Nästan omedelbart hittar vi ”Att leverera ett ökat publiksnitt med ökat snittpris är vår framgångsfaktor”. Jag vill ju då påstå att snittpriset inte är i något behov av att ökas, då kommer det snart bara sitta en massa rika knösar på Scandinaviums läktare! Sedan kan vi ju sträcka på ryggen över att vi hade ett publiksnitt på över 10 000 igen. I övrigt pratas det mycket om att vi gemensamt ska förbättra arenaupplevelsen, då ska det till att man faktiskt pratar direkt med supportrarna. Vågar Frölunda det? Det tog oerhört lång tid innan man lyssnade och sänkte volymen på musiken i Scandinavium till exempel.

Nästa måndag är det dags för årsmöte! Sitting Bulletin kommer att vara på plats och bevaka hur det hela fortlöper.

Föregående artikelHlinka Gretzky Cup 2019
Nästa artikelFrölundadagen 2019

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt