måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Övergångar Ytterligare Ehn hemvändare till VF

Ytterligare Ehn hemvändare till VF

Under de senaste åren har Frölunda varit duktiga på att ta tillbaka spelare med bakgrund i föreningen. Johan Sundström, Simon Hjalmarsson och Patrik Carlsson är exempel på det. Nu är nästa hemvändare på plats. Christoffer Ehn har skrivit på för resten av säsongen 20/21.

Ehn anslöt till Frölundas organisation från Skövde inför säsongen 12/13 och arbetade sig sedan uppåt genom juniorlagen hela vägen upp till a-laget. Debuten bland seniorerna kom redan 13/14 men först 15/16 spelade han till sig en någorlunda ordinarie plats. Efter ytterligare två år i Frölunda vände han sedan blicken till Nordamerika och Detroit. Där tog han en ordinarie plats i NHL på mer eller mindre en gång. Men efter två säsonger och 114 matcher med Red Wings valde klubben att inte förlänga hans kontrakt och att inte heller erbjuda ett qualifying offer för att behålla hans rättigheter.

225 matcher blir fler

Efter det har Ehn stått utan lag då inget annat NHL-lag har snappat upp hans tjänster. Istället vänder han alltså hemåt till VF där han har gjort 225 matcher (SHL, SM-slutspel och CHL) sedan tidigare. Senast Ehn var i Frölunda hade han en mer defensiv roll och hans poängbästa under en säsong var 17 poäng. Samtidigt är Ehn en spelare med både storlek och fart vilket är en bra grund för att kunna göra poäng. Vi får se vilka kliv han har tagit som spelare under de två åren i Nordamerika. Minns hur Johan Sundström kom hem som en mer potent offensiv spelare efter sitt Nordamerika-äventyr.

Ehn kommenterar det hela så här själv till Frölundas hemsida:

”Det här är en möjlighet för mig. Jag vill fortsätta utvecklas och vinna och det kommer jag att göra i Frölunda. Det är här jag vill vara, jag trivs här, det är tryggt och jag hoppas kunna bidra. Jag har blivit starkare, mer rejäl och mognare. Jag har tuffat till mig och vässat armbågarna.”

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt