torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övergångar Sebastian Stålberg lämnar Frölunda HC

Sebastian Stålberg lämnar Frölunda HC

Idag kom ett besked som många av oss har haft lite på känn. Sebastian Stålberg lämnar Frölunda HC. Det var logiskt och väntat, ekvationen går inte ihop truppmässigt med de unga spelare som håller på att slå in sig i truppen. Spelare som Karl Henriksson, Linus Nässén och Elmer Söderblom knackar på dörren. När förlängningen av Joel Mustonens kontrakt presenterades var Stålbergs öde beseglat. Med finländaren kvar fanns det ingen plats för Stålberg som nu hunnit bli 30 år.

Från Lerums BK in i Academy

Sebastian Stålberg har Lerums BK som moderklubb men kom till Frölunda i ung ålder och spelade i U16, J18 och J20 med VF. Under den här tiden tog han också sin första titel med föreningen då han 2007/2008 vann J20-guld. Efter tiden i VFs juniorled bar det av till Nordamerika och collegehockey i tre år innan spel i AHL och ECHL tog vid. I återkomsten till Sverige gjorde han först en säsong med Rögle i Allsvenskan där han spelade upp dem till SHL. Sedan var det dags för Frölunda på allvar. 2015/2016 till 2019/2020 var han en ordinarie del av a-truppen. Han var med och tog två SM-guld och fyra CHL-titlar under 347 matcher för föreningen.

Liga
PIM
P
A
G
GP
SHL
54
58
30
28
245
Slutspel
33
6
3
3
42
CHL
16
18
12
6
60

Det vi först och främst kommer att komma ihåg är det enorma hjärta för föreningen och det enorma slit som Stålberg hade och lade ner. Det var alltid 100%. Det var alltid riv och slit, tacklingar och en outtröttlig forecheck. Alltid villig att offra sig för VF.

I sin gnuggar- och energiroll fullkomligt jagade livet ur motståndarna, flertalet gånger i en kedja med Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu. Gång på gång har vi sett trion kväva motståndaranfall innan de ens hade startat. De hängde bland annat ihop under delar av guldslutspelet 2016. När det blev ännu ett guld 2019 ingick Stålberg i en kedja med bröderna Westerholm (innan Pathriks skada när Jacob Peterson tog över) som hade samma ”in your face”-attityd där de bland annat fick Djurgårdare att tappa humöret i finalspelet.

Tack för alla dina insatser, Sebastian. Tack för gulden du har hjälpt oss att föra hem till Göteborg.

Lycka till i framtiden, och återigen, tack!

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt