torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övergångar Lennström lämnar Frölunda

Lennström lämnar Frölunda

Roger Rönnberg sa att han skulle göra en landslagsspelare av Theodor Lennström. Så blev det inte, men det blev en NHL-spelare istället. Igår kväll blev det klart att Lennström lämnar Frölunda HC för spel i Nordamerika med Edmonton Oilers.

Det blev alltså bara en säsong med VF för Stockholmaren som anslöt från Färjestad inför förra säsongen. Han var säsongen 19/20 lagets näst bästa back poängmässigt i en för honom skadedrabbad säsong. När han inte var på isen märktes det i negativ bemärkelse för Frölunda.

Det blev tyvärr inget slutspel för Frölunda där en frisk Lennström hade kunnat vara en avgörande spelare. Men han var med och vann en CHL-titel under sin tid i föreningen.

Theodor Lennströms statistik i Frölunda HC
 
PIM
P
A
G
GP
SHL
10
15
12
3
31
CHL
25
5
2
3
12

Victor Brattström till NHL

Med det nya (förlängda) NHL-avtalet i hamn så blev en rad övergångar från Europa till NHL officiella igår. En av dessa var den förre Frölundajunioren Victor Brattströms kontrakt med Detroit Red Wings. Brattström har Frölunda som moderklubb och spelade i föreningen fram till 2016 då han bytte till Timrå som sistaårsjunior. Efter fyra år där skriver han alltså på ett NHL-kontrakt, men han kommer att vara utlånad till finska KooKoo den kommande säsongen.

Föregående artikelIngen Lauridsen till VF
Nästa artikelFrölunda värvar back
Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt