torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övergångar Jonathan Sigalet tillbaka i Frölunda

Jonathan Sigalet tillbaka i Frölunda

Det har ryktats om det en hel del den senaste veckan. Nu är allt klart. Jonathan Sigalet lämnar Brynäs och återvänder till Frölunda. Den 34-årige backen lämnade Frölunda inför säsongen 19/20 för att casha in under vad som var tänkt att vara hans sista kontrakt. Det talades också om en större roll för honom i Brynäs än vad det hade varit i Frölunda. Efter en tid tappades dock rollen som offensiv toppback till Victor Söderström.

Den här säsongen har det inte stämt alls för Sigalet. I ett dysfunktionellt Brynäs lett av Peter Andersson hamnade han till slut i frysboxen. Under den senaste veckan har då spekulationerna om en återkomst till VF blossat upp och nu är det alltså klart.

Den skridskoskicklige och defensivt säkre Sigalet kommer in i ett läge Theodor Lennström lämnar när som helst och Stefan Elliott kommer att saknas under en tid. Med Sigalet på plats kommer laget att ha sju seniorbackar under kontrakt tills Elliott är tillbaka och man åter har åtta seniorbackar. Det fanns alltså ett tydligt behov av att få in ytterligare en back, trots dessa pandemitider. Dessutom får man in ens spelare som kan föreningen och lagets spel sedan tidigare. På längre sikt, när Elliott är tillbaka, så förbättrar han djupet i truppen.

Sigalet har sedan tidigare 207 spelade matcher för VF. 16/17 vann han CHL med föreningen och 18/19 vann han såväl CHL som SM-guld.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt