torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övergångar Frölunda lånar Lundin Andersson

Frölunda lånar Lundin Andersson

Frölunda kommer att tappa en rad spelare nu under JVM. Vissa kanske bara under det förläger som stundar och vissa hela vägen in i januari. Två till fyra forwards som har huserat i a-laget kommer att försvinna i ungefär en månads tid. Det handlar om Lucas Raymond och Karl Henriksson som är självskrivna i truppen. Men kanske även Elmer Söderblom och Theodor Niederbach.

Sedan tidigare har VF värvat Robin Alvarez och Christoffer Ehn för att bredda truppen inför just detta. Men nu gör man en ytterligare förstärkning enligt rakapuckar.com. Det handlar om Jonatan Lundin Andersson som lånas in från Hanhals. JLA har just Hanhals som moderklubb men gick hockeygymnasiet i Frölundas regi. Under sina sista två säsonger gjorde han 13 matcher i SHL en i CHL med a-laget. Han ska enligt rakapuckar lånas in under två veckor för att täcka upp nu när det försvinner iväg spelare.

Lundin Andersson inledde den här säsongen i Karlskrona men fick inte den roll han förväntat sig och valde då att återvända till moderklubben Hanhals. Nu har det alltså lett till att han återigen får en chans att visa upp sitt fysiska och energifyllda spel i SHL.

En back kan värvas

Rackapuckar rapporterar också att sportchefen Fredrik Sjöström ser över marknaden när det kommer till backsidan. Detta då Stefan Elliott ska åka hem till Kanada den 18:e då hans fru ska föda barn. Samtidigt är situationen osäker kring Theodor Lennström och när Edmonton vill ha över honom till Nordamerika. En tredje parameter är Simon Edvinsson och hans eventuella medverkande i JVM. Om han blir kvar i Sverige kan han täcka upp för att de mer rutinerade backarna saknas. Om han spelar JVM och åker över till Kanada så kan det komma att finnas ett behov av att värva en ny back till truppen.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt