torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övergångar Frölunda har hittat sin tränare

Frölunda har hittat sin tränare

Frölundas jakt på en ny assisterande tränare efter Viktor Stråhles avsked går vidare. Sitting Bulletin har nu nåtts av uppgifter om vem det rör sig om.

Tränaren enligt uppgift ska komplettera VFs tränartrio hämtats från Norrland och är ett bekant ansikte i SHL-sammanhang. Det blir ytterligare Luleåprägel på Frölundas bås när Anders Burström kliver in i det och ställer sig bredvid Roger Rönnberg.

Burström har en lång SHL-karriär bakom sig med 764 matcher i ryggen. Efter spelarkarriären har han gjort fyra säsonger som assisterande tränare. Först en i Piteå HC och sedan tre i Luleå HF. Efter säsongen 16/17 har han dock stått utan tränarjobb men ska nu vara redo att göra comeback i båset.

Som spelare var Burström med om att slå Frölunda i SM-finalen 1996, men som tränare har han förlorat i kvartsfinalen 2015 och semifinalen 2016 mot Frölunda. Hans främsta tränarmerit är dock ytterligare en seger mot VF, i CHL-finalen 2015.

Anders Burström och Roger Rönnberg har även samarbetat tidigare. När Rönnberg var tränare i Luleå var Burström lagkapten.

Föregående artikelNäslund blir VF trogen
Nästa artikelIsac Andersson till Mora

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt