torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Övergångar Frölunda förstärker forwardssidan

Frölunda förstärker forwardssidan

Det har länge låtit som att Frölunda skulle gå in i säsongen med den trupp man har. Men idag släppte man en nyhet och värvning som har gått helt under radarn. Robin Alvarez blir nästa spelare att få dra på sig den röda tröjan.

Alvarez, 33 år gammal, kommer ursprungligen från IK Pantern liksom Jens Olsson gör. De senaste sex säsongerna har han spelat i SHL för Djurgården, Malmö och Skellefteå, två säsonger i varje lag. Fjolårssäsongen var hans poängmässigt bästa i SHL-karriären då han gjorde 29 poäng på 50 matcher.

Många supportrar har oroat sig för målskyttet inför säsongen. De kan vara glada över att Robin Alvarez har en inte helt dålig känsla för att göra mål och har de senaste fem säsongerna haft de här målsnitten:

15/16: 0,29
16/17: 0,24
17/18: 0,26
18/19: 0,25
19/20: 0,28

Vad händer med truppen?

Utöver poängmakeri och målskytte ger Alvarez en dimension som kanske har saknats lite i form av storlek och fysiskt spel. Han är en spelare som med sitt spel kommer att kunna skapa ytor åt sina medspelare. Nu återstår det att se vilka kedjekamrater han får och hur mycket Roger väljer att ändra i laget.

En annan fråga är vad som händer med de yngre spelarna nu. Frölunda har nu fjorton forwards i a-lagstruppen och spelare som Karl Henriksson och Elmer Söderblom behöver istid. Kan ett lån för någon av dem vänta runt hörnet? Eller skickas någon av dem ner till J20?

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt