torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Utvisningskavalkad sänkte Frölunda

Utvisningskavalkad sänkte Frölunda

Försäsongen går vidare! Idag stod förra säsongens stora spöke för motståndet. Som ni säkert minns slutade alla fyra matcher mot Rögle med förlust under 19/20. Med uddamålet dessutom. Nu var det alltså dags för VF att ställas mot skånelaget för första gången den här säsongen. Nedsläpp fick dock vänta på sig på grund av isstrul bakom såväl Niklas Rubins som Johan Gustafssons kasse. Matchen startade först 20:00.

Lasuline körde hårt

När den första perioden väl börjat dröjde det bara 20 sekunder innan VF slog en icing, genom målvakten Niklas Rubin. Det var ett Frölunda som visade upp fart och fläkt som vi fick se ikväll. Ett spelglatt lag med fart i både passningsspel och fötter som dessutom hittar fina lösningar för att skapa lägen. En kedja som körde på lite extra var Rosseli OlsenLasuMustonen. Du tänker inte finess när du hör deras namn, men de hade bra attack mot mål och skapade lägen framåt.

Annars började matchen med en utvisning på Johan Sundström, men det kändes aldrig riktigt farligt. Starkt jobb av bland annat ungtupparna Linus Nässén och Filip Johansson samt veteranen Simon Hjalmarsson gjorde att de två minuterna kunde redas ut. Så fort det numerära underläget var över kunde VF flytta spelet framåt och få ett visst övertag i perioden. Det blev inte så mycket uppställt spel, men man lyckades skapa oreda i Rögles zon flertalet gånger. Det resulterade dock inte i något mål, närmast var Nicklas Lasu som träffade stolpen.

VF fick chansen att spela PP två gånger i den första perioden men hade svårt att få till något uppställt spel och etablera ordentligt tryck mot Röglekassen. Perioden avslutades med ett Rögle-PP som likt det första inte kändes särskilt farligt. 0-0 efter 20 minuter.

Skånsk domarfavör

Den andra perioden var inte ens en minut gammal när Rögle tog ledningen. Skottet kom ur en ganska dålig vinkel, men en skymd Rubin fick se pucken slinka förbi sig. Lite senare blev det ännu jobbigare när både Jesper Sellgren och Mats Rosseli Olsen hamnade i utvisningsbåset, 1:13 att reda ut med två man mindre. Det gick inget vidare utan Éric Gélinas kunde skicka in sitt andra mål för matchen med ett stenhårt slagskott. Eftersom att Rosseli Olsen åkte på 2+2 väntade sedan ett 4 mot 5 modell längre. Vilket blev ett nytt 3 mot 5 när Mustonen åkte ut. Det gav ett nytt PP-mål för skåningarna och 0-3. Det ska sägas att vissa av tvåorna såg rätt tveksamma, men det är också sagt att domarna ska hålla en striktare nivå den här säsongen.

Halvvägs in i perioden byttes Rubin ut, vilket var enligt plan, och in kom inlånade Zackarias Skog som därmed gjorde sin första match i VFs a-lag. Rubin ska inte lastas för något av de tre målen han släppte in. Det var en skymning och två hårda direktskott som hade varit svårt att ta för vilken målvakt som helst. Domarna fortsatte att blåsa i pipan under resten av perioden, nu åt båda håll, vilket ryckte sönder matchen. Under ett av dessa PP gjorde Rögle sitt fjärde mål i matchen. Under ett annat av dem gjorde VF sitt första mål i matchen, genom kapten Joel Lundqvist. Tyvärr kom 1-5 innan perioden var över, det gjordes, hör och häpna, inte i PP.

Den avslutande akten

Även den sista perioden inleddes med en snabb utvisning för Frölunda och den resulterade i ännu ett PP-mål för Rögle. 1-6. Frölunda reducerade till 2-6 genom Lucas Raymond efter att veteranbacken Jens Olsson vunnit pucken djupt i offensiv zon. Olsson visade upp lite offensiva takter i den tredje perioden. Under andra halvan av den tredje perioden var det VFs tur att få en rad PP och spelet i numerärt överläge satte sig bättre och bättre. Raymond kunde göra sitt andra mål i matchen, framspelad av Jan Mursak och lite senare var det Patrik Carlssons tur att göra mål, på passning av Max Friberg. Men det slutade i en förlust med 4-6.

Vad tar man med sig av det här? Well. Innan det blev en utvisningskavalkad deluxe var det ett VF med fart vi fick se. Det blir dock till att träna på numerärt underläge till returen mot Rögle nästa vecka, fyra insläppta i spelformen är för många även om två var i 3v5. Samt att kvickt som attan lära sig de nya domarnivån, SHL-säsongen väntar runt hörnet.

Vi kan också ta med oss 2+1 av Lucas Raymond, han spelar en vuxnare hockey i år och tar också för sig mer i det fysiska spelet. Allt stämmer inte riktigt än för ynglingen, men den här matchen var ett kliv framåt.

Matchfakta

Resultat: 4-6 (0-0, 1-5, 3-1)
Skott: 39-25 (9-6, 12-14, 18-5)
Utvisningsminuter: 16-22 (4-4, 10-6, 2-12)

Mål:
20:52 0-1 Éric Gélinas (Anton Bengtsson)
25:14 0-2 Éric Gélinas Adam Tambellini, Leon Bristedt) 5v3
26:48 0-3 Olli Palola (Niklas Hansson, Nils Höglander) 5v3
35:48 0-4 Leon Bristedt (Dennis Everberg, Simon Ryfors) 5v4
37:29 1-4 Joel Lundqvist (Simon Hjalmarsson, Lucas Raymond) 5v4
38:35 1-5 Dennis Everberg (Lukas Ekeståhl Jonsson)

42:27 1-6 Leon Bristedt (Lukas Ekeståhl Jonsson, Daniel Zaar) 5v4
45:41 2-6 Lucas Raymond (Jens Olsson)
55:28 3-6 Lucas Raymond (Jan Mursak, Simon Hjalmarsson) 5v4
57:08 4-6 Patrik Carlson (Max Friberg, Stefan Elliott) 5v4

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt