måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Urladdning i tredje av Frölunda

Urladdning i tredje av Frölunda

Frölunda kunde ta hem en storseger efter en urladdning i tredje perioden i Örebro på torsdagskvällen. Tre snabba mål på under fyra minuter gjorde att VF gick från likaläge till 5-2. Slutresultatet skrevs till 6-3 för gästerna.

Mats Rosseli Olsen inledde målskyttet! Han är het just nu. Norrmannen kom fri shorthanded efter fem minuter och avslutade. Hans mitt i mellan-högt skott vid första stolpen borde kanske målvakten ha stoppat. Örebro hade börjat lite bättre och fått ett powerplay. Frölunda var uppe med klubborna i midjehöjd ett par gånger – inte bra – och drog på sig ett par dumma tvåor. VF dödade av båda utvisningarna med bravur, men fortsatte tappa puck vid egen blålinje och till slut var det en sådan tabbe som ledde till att Örebro fick ett billigt kvitteringsmål. Ställningen var 1-1 efter den första perioden.

Det var inte en särskilt välspelad match, men en med mycket kamp. Mellanakten bestod mest av två lag som tog ut varandra. Frölundas bästa läge i fem mot fem tillhörde nog Elmer Söderblom som bröt fram efter en vunnen mittzonstekning.

Snabbt passningsspel i powerplay gav Patrik Carlsson chansen att på sedvanligt sätt sätta trissan i första krysset för 2-1 Frölunda.

Johan Sundström som för andra gången bjöd Örebro på en kvittering. Sitting Bulletins besvikelse hade inte hunnit lägga sig innan ett målregn vräkte ned över isen. Frölunda gasade från 5-2 på inte ens fyra minuter!

Jonathan Sigalet och Söderblom pricksköt in var sin kasse i nästan nätmaska. Två rappa spelvändningar av VF där Örebro inte alls hann med. Sedan styrde olycksfågeln Sundström in femman och matchen avgjordes definitivt när Robin Álvarez högg in 6-2 precis framför buren. Örebro reducerade till 6-3, sedan tappade hemmalaget humöret och startade ett par slagsmål mot slutet – inte snyggt.

Sundström fick spela center i Jan Muršaks frånvaro och stod för sin bästa insats på ett tag. Det har inte varit en fröjd att se Sunken spela ytterforward. Han är kanske den center som är minst “vingig” i laget och borde definitivt inte lira på kanten. Hellre Muršak som ytter i så fall. Hela Sundströms storväxta kedja med Christoffer Ehn och Elmer Söderblom såg bra ut. På backsidan var nog Jonathan Sigalet bästa spelare.

Det var en stabil prestation av Frölunda och man förtjänade att vinna, även om det rann i väg lite i sluttampen.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt