måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Tung uddamålsförlust i Leksand

Tung uddamålsförlust i Leksand

Frölunda lyckades inte förlänga vinstsviten till tre segrar borta mot Leksand på lördagskvällen. Hemmalaget tog ledningen tre gånger om och kunde vinna med 3-2.

Väldigt fartfylld start, hög press av båda lagen. Flertalet bra räddningar av Niklas Rubin som var riktigt vass och matchens lirare i Frölunda. Leksand hade nog de bästa chanserna, men då stod VF-keepern pall.

Stefan Elliott fortsätte vara i fin form, hade gyllene läge från cirka sex meter, men kunde inte prickskjuta för 0-1.

Leksand gjorde ledningskassen enkelt i fem mot tre. Målskytten stod helt fri och rakade in 1-0 i tom bur. VF snabbt ikapp tack vare ett eget PP-mål där man tack vare bra numerär i kring motståndarnas målgård. Frölunda såg ut att kunna bygga på det. Man släppte visserligen in ett oturligt självmål, men lika snabbt var det utjämnat igen. 2-2 av Robin Álvarez, som stod för ännu en fin insats precis som kedjekompisarna Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen. Skåningen passar utmärkt med den samspelta duon, är liksom dem duktig i sargspelet, men har ett vasst skott också och kompletterar formationen bra. Spelet böljande en hel del och matchen blev mer öppen i takt med att målen regnade in i mellanakten. Man hoppades att Frölunda ska vara laget som har mest fördel av den nya matchbilden.

Fortsatt fram och tillbaka-hockey i tredje, vilket gynnade VF som hade det mesta av spelet. Elmer Söderblom (riktigt bra match av honom) och Elliott närmast för Frölunda.

VF fick ett powerplay och förstafemman pepprade Leksand med skott. Det blev även en halvminut i fem mot tre – men utdelningen saknades. Frölunda var det bättre laget i tredje perioden, så det kändes tungt när Leksand tog ledningen för tredje gången med 3:37 kvar. Frölunda pressade förgäves för en sista kvittering med uttagen målvakt.

Frölundas fem främsta
+++++ Niklas Rubin
++++ Stefan Elliott
+++ Robin Álvarez
++ Elmer Söderblom
+ Joel Lundqvist

Leksand-Frölunda 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
1-0, 22:37, 2:a, 5v3
1-1, Sundström (Lundqvist, Carlsson) 7:40, 2:a, 5v4
2-1, 12:07, 2:a
2-2, Álvarez (Rosseli Olsen) 12:22, 2:a
3-2, 16:23, 3:e

Skott: 28-46 (8-7, 12-8, 8-21)
Tekningar: 33-28
Tacklingar: 16-4
Utvisningar: LIF 6×2, FHC 5×2

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt