lördag, 27 februari 2021
Hem A-lag Matcher Tillbaka på segerspåret

Tillbaka på segerspåret

Ikväll fanns det chans till upprättelse för vårt kära VF, både för den senaste matchen och det senaste resultatet mot kvällens motståndare Oskarshamn. Man gjorde det dessutom med två 03:or i laguppställningen. Simon Edvinsson som gjorde SHL-debut och Ludwig Persson som gjorde sin andra SHL-match.

Den första perioden var ganska jämn spelmässigt även om en majoritet av tiden spenderades i Oskarshamns zon. Det hände inte heller så mycket i perioden innan Oskarshamn tog en utvisning för att ha haft för många spelare på isen. Väl där så hände något på en gång. Det behövdes bara sju sekunder innan 1-0 satt. Säsongens snyggaste PP-mål regisserat av Stefan Elliott och Lucas Raymond samt avslutat av Simon Hjalmarsson var en njutning för ögat. Och givetvis efterlängtat för Hjalle som har haft en tung säsongsinledning poängmässigt. Sedan hände inte så mycket mer i perioden, utöver att Oskarshamn fick ett power play utan utdelning. Istället var det Jan Mursak som var närmast med en handledare som tog i både ribba och stolpe.

Den andra perioden inleddes ungefär som den andra, ganska jämnt och det hände inte så mycket. Men med tiden tog Frölunda över spelet allt mer och matchen gick från Frölunda mot Oskarshamn till Frölunda mot Joe Cannata. Dessvärre saknades de kanske riktigt heta lägena, samtidigt som Oskarshamn fick rätt bra hjälp från domarna. De slapp undan en del utvisningar. Men det skulle komma ett 2-0-mål. Även det kom i PP där nykomlingen i PP1, Stefan Elliott bombade in pucken.

Så kom slutakten och det var ett kontrollerande Frölunda som helt sonika tog matchen i hamn. Oskarshamn kändes aldrig farliga och när Max Friberg lade in 3-0 i tom kasse var saken klar. Som grädde på moset pricksköt Nicklas Lasu 4-0 innan vi också fick lite smolk i bägaren. Alldeles på slutet reducerade Oskarshamn till 4-1 och spräckte Niklas Rubins nolla. Men, det viktigaste är att VF studsade tillbaka efter den bleka insatsen mot Leksand. Segersviten på hemmaplan är också intakt.

Matchfakta

Resultat: 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Skott: 37-29 (8-8, 19-13, 10-8)
Utvisningsminuter: 8-8 (2-2, 2-4, 4-2)
Tekningar: 31-23 (9-7, 15-9, 7-7)
Tacklingar: 11-12 (5-4, 3-5, 3-3)

Mål:
07:43 1-0 Simon Hjalmarsson (Lucas Raymond, Joel Lundqvist) 5v4

30:45 2-0 Stefan Elliott (Joel Lundqvist, Jan Mursak) 5v4

56:44 3-0 Max Friberg (Patrik Carlsson)
57:06 4-0 Nicklas Lasu (Joel Mustonen)
59:45 4-1 Fredrik Olofsson (Nolan Zajac, Tyler Kelleher)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt