torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Skön storseger i Örebro

Skön storseger i Örebro

Kontinuitet är viktigt för Frölunda och Roger, det vet vi sedan tidigare. Men nu är situationen så pass allvarlig att man inför dagens match faktiskt valde att ändra om i kedjorna. Bland annat bröt man upp paret HjalmarssonMursak för första gången den här säsongen.

Så till själva matchen. Första perioden var en relativt jämn historia, men mycket av tiden spenderades ändå i Örebros zon. Frölunda gick alltså ut och gjorde en bra period mot ett väldigt hemmastarkt Örebro, som inför matchen hade åtta raka hemmavictorior. Men de kanske riktigt heta målchanserna saknades. En historia som man har hört förr. Frölunda har mycket puck, men inte så skarpa lägen och sedan gör motståndarna mål. Dock inte så idag. Inte ens när Christoffer Ehn fick en slashingutvisning gjorde Örebro mål. Istället var det Anders Grönlund av alla spelare som skulle göra det första för kvällen. Han skickade en lös puck som via en Örebro-spelare hittade nät. Stark första!

Det var ett rejälare och tryggare Frölunda som vi fick se ikväll. Laget kuggade i bättre än på länge och vann mycket närkamper och lösa puckar. Man öste på och tog vara på andrapuckar. Som vid 2-0 som kom i PP. Filip Johansson vräkte sig fram och skickade pucken mot mål. Via Jonas Arntzens benskydd hamnade den hos Patrik Carlsson som kunde raka in pucken i öppet mål. Tyvärr skulle även Örebro göra mål i PP, Linus Nässén satt utvisad när Rodrigo Abols halverade bortalagets ledning. Han skulle dock revanschera sig. Det var nämligen han som gav VF en ny tvåmålsledning när han satte ett sylvasst handledsskott. Han vet att sätta puckarna högt, den gode Nässén. Ytterligare en stark period från Frölunda som var det klart bättre laget. Örebro fick något läge här och där, men överlag stängdes de ner av Frölunda. “Vi har flyt som bara ligger under med 3-1”, som Örebro-målskytten Abols sa i pausintervjun.

I den tredje inledde Örebro starkare än på länge i matchen när de jagade ett tidigt reduceringsmål. Men Frölunda höll emot och istället var det Simon Hjalmarsson som blev målskytt. Alltså 4-1 till Frölunda. Sedan följde en kontrollerad tredjeperiod där Frölunda fortsatte att vara starka på puck och i närkamper. Som grädde på moset fick vi dessutom ett 5-1-mål signerat Patrik Carlsson, hans andra för kvällen, och ett 6-1-mål som kom från Jan Mursaks klubba.

Så för att sammanfatta. Ett bortasvagt Frölunda åkte och läxade upp ett hemmastarkt Örebro. Tog en blytung och enormt skön 6-1-seger. Och nu får man åka hem till Göteborg och fira jul som ett vinnarlag.

Matchfakta

Resultat: 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)
Skott: 26-37 (7-10, 8-14, 11-13)
Utvisningsminuter: 2-4 (0-2, 2-2, 0-0)
Tekningar: 37-30 (14-7, 12-12, 11-11)
Tacklingar: 10-7 (6-2, 2-3, 2-2)

Mål:
15:03 0-1 Anders Grönlund (Filip Johansson, Jan Mursak)

28:11 0-2 Patrik Carlsson (Filip Johansson, Nicklas Lasu) 5v4
31:05 1-2 Rodrigo Abols (Robin Kovacs, Kristian Näkyvä) 5v4
36:08 1-3 Linus Nässén (Robin Alvarez)

44:40 1-4 Simon Hjalmarsson (Johan Sundström)
54:55 1-5 Patrik Carlsson (Johan Sundström)
55:16 1-6 Jan Mursak (Max Friberg, Jonathan Sigalet)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt