måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Säker seger mot Luleå

Säker seger mot Luleå

Landslagsuppehållet är över och det var ikväll dags för omstart av SHL, detta uppe i Luleå. Kanske ligans svåraste utmaning som dessutom skulle klaras av utan kapten Joel Lundqvist som sitter i covid-karantän. Man ställdes dock mot ett på förhand rostigt Luleå. De hade nämligen inte spelat sedan 24 oktober, då de fick stryk av VF med 1-4.

Kanske var det på grund av rosten som Luleå inte riktigt hängde med till en början. Frölunda ägde de första tre och en halv minuterna av matchen och skapade på de minuterna ett par-tre fina lägen. Med lite bättre skärpa hade det kunnat vara Frölundaledning där. Istället kom en VF-utvisning för sex man på banan. Luleå skapade en del, men det kom inget ledningsmål för dem heller.

Sedan fortsatte perioden vara rätt jämn, men Frölunda hade ändå ett visst övertag. Mycket av spelet fördes i hemmalagets zon. Luleå var dock farliga när de väl var uppe hos Johan Mattsson, som var trygg i målet. Men ett ledningsmål skulle komma och det kom till Frölundas fördel. Lucas Raymond gjorde lite som Lucas Raymond gör allt mer nuförtiden. Han höll undan för en Luleåspelare, vände bort en annan och höll sedan i pucken tills han kunde spela fram en framstörtande Jan Mursak. En Jan Mursak som kunde tråckla in 0-1 vilket stod sig perioden ut.

Den andra perioden var Frölundas, man spelade mer eller mindre ut hemmalaget. Flera gånger kom man iväg till frilägen men kunde inte få in pucken. Luleå kändes egentligen bara farliga när de hade PP, men inte ens då var de farliga. Frölunda borde gjort flertalet mål i perioden men fick nöja sig med ett. Robin Alvarez sköt snabbare än en kobra hugger på pass från Mats Rosseli Olsen och 0-2 var ett faktum. En kanske inte helt betryggande ledning men helt klart betryggande spel efter två perioder.

I den tredje perioden bjöd Luleå bättre upp till dans, men Frölunda höll emot. Inget av lagen gjorde mål men det fanns lägen åt båda håll. Johan Mattsson var ruggigt stabil och klev fram fint när det behövdes i slutet av perioden. Bra, Mattsson. Matchen igenom så var Frölunda också tunga framåt. Man hade en fin attack mot mål och flertalet gånger skapade man oreda vid Luleås kasse, dock utan att få in pucken. Men en stabil och fin seger mot ett tilltänkt topplag kan vi gotta oss åt ikväll.

Matchfakta

Resultat: 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Skott: 32-41 (14-12, 5-15, 13-13)
Utvisningsminuter: 4-8 (0-2, 4-4, 0-2)
Tekningar: 34-23 (12-7, 14-9, 8-7)
Tacklingar: 9-10 (6-5, 1-3, 2-2)

Mål:
14:26 0-1 Jan Mursak (Lucas Raymond, Theodor Lennström)

29:21 0-2 Robin Alvarez (Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt