måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Revansch mot rivalen

Revansch mot rivalen

Räddhågset. Mjäkigt. Mesigt. Så såg Frölunda ut senast man mötte Färjestad. Då blev det också en förlust med 0-3. Det första rivalmötet var något man snabbt ville glömma. Men det var chans till revansch hemma i Scandinavium ikväll.

Matchen började väldigt fint sett med Frölundaögon, och den starten hade Lucas Raymonds fingeravtryck på sig. Först tjafsade han lite med Färjestadskaptenen Sebastian Erixon så att denne drog på sig en utvisning för roughing. I det följande numerära överläget spelade han fram till Joel Lundqvists 1-0. Raymond var nedflyttad bakom mål i denna matchen (den positionen han hade när han vikarierade en match i PP1 ifjol och var fullständigt lysande) och det gav effekt ikväll.

Nästa mål skulle dock bli Färjestads, de kvitterade till 1-1 på en spelvändning som kom lite från ingenstans. Det var en av väldigt få chanser för värmlänningarna i första perioden. Likaläget höll sig inte särskilt länge utan mindre än tre minuter senare stod det 2-1 på tavlan. Återigen i PP av förstauppställningen, denna gång var Theodor Lennström sist på pucken. Perioden var Frölundas, så även med lika många spelare på banan. Färjestad hade inte mycket att sätta emot förutom några spelvändningar. 3-1 kom också innan periodvilan, då Nicklas Lasu som med en fin passning frispelade Robin Alvarez som gjorde mål för andra kvällen i följd.

Förändrad matchbild

VF fick inleda den andra perioden med ett numerärt överläge, men denna gången blev det inget mål. Det skulle istället komma med två minuter spelade av den andra perioden. Nicklas Lasu spelade återigen fram Robin Alvarez. 4-1-målet jagade ut Arvid Holm ur kassen, han ersattes av Henrik Haukeland. Men så hände något i matchen. En Frölundautvisning bjöd tillbaka Färjestad in i matchen. Bortalaget bröstade upp sig samtidigt som VF blev slarvigare. Nu var det snarare Färjestad som vann närkamperna än Frölunda. En del i spelet som VF dominerat fram tills dess. Med två mål på 18 sekunder var man nästan ikapp. 4-3 var resultatet efter två spelade perioder.

Det som tidigt såg säkert ut var alltså istället väldigt nervöst när det var dags för den tredje perioden. Än värre var det att Färjestad fick inleda med spel fem-mot-tre i början av perioden, efter att domarna tagit en horribel utvisning på Johan Sundström i slutet av den andra akten. Det reddes tack och lov ut. Sedan följde en tät och tuff tredjeperiod. Det fanns chanser åt båda håll, bland annat fick Johan Mattsson göra en väldigt stark räddning med stöten. Men det blev inga mål i den tredje perioden. 4-3 stod sig och alla tre poängen stannade i Göteborg! Fortsatt obesegrade i Scandinavium.

Matchfakta

Resultat: 4-3 (3-1, 1-2, 0-0)
Skott: 39-25 (13-4, 14-12, 11-9)
Utvisningsminuter: 12-12 (2-6, 8-4, 2-2)
Tekningar: 32-31 (14-12, 9-11, 9-8)
Tacklingar: 12-5 (5-1, 3-1, 4-3)

Mål:
02:24 1-0 Joel Lundqvist (Lucas Raymond, Simon Hjalmarsson) 5v4
06:49 1-1 Victor Ejdsell (Daniel Viksten, Jacob Peterson)
09:28 2-1 Theodor Lennström (Jan Mursak, Lucas Raymond) 5v4
18:10 3-1 Robin Alvarez (Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen)

22:06 4-1 Robin Alvarez (Nicklas Lasu)
32:44 4-2 Daniel Viksten (Jacob Peterson, Jens Westin)
33:02 4-3 Martin Johansson (Sebastian Erixon)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt