torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Nattsvart i Småland

Nattsvart i Småland

Frölunda i Växjö. Det brukar inte gå särskilt bra. Sedan säsongen 16/17 har Frölunda tagit totalt tre poäng i Vida Arena genom en övertidsseger och en strafförlust. Vi pratar alltså sex nollpoängare på de åtta senaste försöken. Vi behöver gå tillbaka till guldsäsongen 15/16 för att hitta trepoängare i VFs favör. Lägg därtill en sviktande form, särskilt på bortais och ett Växjö med sex raka hemmasegrar. Det var inte direkt upplagt för en Göteborgsseger ikväll.

Att det var ett stukat Frölundalag som kom till Växjö syntes inte i inledningen av matchen. Det var ett aggressivare VF än vi sett den senaste tiden. Man satte hög press i offensiv zon och Växjö tilläts inte en lugn stund. Frölunda hade mest puck och tillbringade mycket tid hos Viktor Fasth. Tyvärr var man lite runda och inte riktigt den attack mot mål som krävs för att skapa farliga lägen. Bäst chans fick Joel Mustonen som kom till ett fritt skottläge, men något mål blev det inte.

Inte heller i det PP som VF fick lyckades man få in pucken. Även där var man lite för runda. Växjö fick inte heller särskilt många lägen och det dröjde till närmare halva perioden innan de fick ett etablerat anfall. Generellt så kändes försvarsspelet solitt från VFs sida och det var bara ett fåtal gånger Växjö skapade oreda framför Johan Mattsson. Därför kom hemmalagets 1-0 med 2:16 kvar som en riktig kalldusch. Trots en helt okej bortaperiod så var det underläge efter 20 minuter.

I den andra perioden fortsatte Frölunda att pressa på till en början. Karl Henriksson spelade fram Max Friberg till ett friläge men Skövdesonen klarade inte av att få pucken i nät. En liten stund senare var det Theodor Lennströms tur att få ett fint läge, men han försökte dribbla pucken hela vägen in i mål och det gick inte. Denna Frölundapress fick ett abrupt slut. Med ett vasst skott satte Ilari Melart 2-0 (se och lär, Lennström och Mustonen) och på ett friläge lurade Ludvig Nilsson in 3-0 (se och lär, Friberg). Det fick Mattsson utbytt för Niklas Rubin. Han fick ingen rolig start då 4-0 kom efter en spelvändning. Behöver man skriva att detta givetvis skedde på 1:17 och att det krävdes tre skott för att göra tre mål? 5-0 kom när alla VFs spelare stirrat puck i egen zon och 6-0 i PP. Total kollaps i en usel andraperiod.

I den tredje perioden hade man hoppats få se ett Frölunda med lite mer attityd. Ett förbannat lag som gick ut och smällde på. Som visar upp sig. Som visar att man bryr sig. Men det var mer eller mindre avslaget och apatiskt istället. 7-0 kom i början på perioden. Debutanten Liam Dower Nilsson åkte på ett olyckligt och hårt dömt matchstraff i sitt andra SHL-byte och i det numerära överläget kom 8-0 vilket blev resultatet. Bedrövligt.

Matchfakta

Resultat: 8-0 (1-0, 5-0, 2-0)
Skott: 31-27 (9-7, 12-9, 10-11)
Utvisningsminuter: 4-29 (2-0, 0-2, 2-27)
Tekningar: 26-40 (8-13, 12-13, 6-14)
Tacklingar: 7-1 (1-1, 4-0, 2-0)

Mål:
17:44 1-0 Joel Persson (Ludvig Nilsson, Erik Josefsson)

25:33 2-0 Ilari Melart (Marcus Sylvegård, Fredrik Karlström)
26:11 3-0 Ludvig Nilsson (Erik Josefsson, Emil Forslund)
26:50 4-0 Emil Pettersson (Andrew Calof)
30:15 5-0 Emil Pettersson (Jack Drury, Andrew Calof)
37:40 6-0 Richard Gynge (Joel Persson, Andrew Calof)

44:03 7-0 Jack Drury (Andrew Calof)
53:46 8-0 Richard Gynge (Martin Lundberg, Emil Pettersson)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt