torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Mattsson & Raymond fixade två poäng

Mattsson & Raymond fixade två poäng

Frölunda var på väg att tappa onödigt många poäng hemma mot Skellefteå på måndagen. Man började bra och borde haft mer än 1-0 efter 20 minuter. Det saknades lite rörlighet på spelare utan puck i offensiv ände när Jan Muršak och Jesper Sellgren åkte zonen runt vid olika tillfällen. Den sistnämnde var en av de bättre frölundaiterna med sin fina skridskoåkning åt båda hållen. Janne kunde ha fått ett par assist, men skärpan fanns inte där hos skyttarna.

Johan Sundström var också framstående och verkar ha varvat igång efter skadefrånvaron. Den store centern pressade fram Skellefteåmisstaget som ledde till Patrik Carlssons 1-0-mål. Den gången var det bra rörelse på icke-puckföraren – Purre var helt fri i slottet och hängde dit pucken.

Frölundas spel försämrades överlag i den andra perioden, men kunde tack vare två powerplay i rad ändå utöka ledningen. Sunken kirrade 2-0 på egen hand när han på typiskt Sundströmmanér bara bröt in och tryckte in trissan i PP.

Energin hos gick ned ytterligare i tredje. VF:s uppspel fungerade inte alls, men det var inte heller som att man var fastnitade i egen zon av ett kvitteringsjagande bortalag. Förutom ströchanser då och då, släppte man inte till så mycket. Johan Mattsson, lysande idag, stod pall när det krävdes – särskilt då i straffläggningen. Han kunde inte göra något när två motståndare fick stå och hugga in 2-2 bara minuter från slutsignal.

Lucas Raymond var också ganska het idag, duktig i kedjan med Simon Hjalmarsson och Janne. Detroitdrafteen var stensäker på sin straff, den enda som gick i mål på lagens sex försök. Mattan stoppade Joakim Lindström (som redan bränt straffslag på ordinarie tid), finske veteranen Tuomas Kiiskinen och SHL:s skyttekung Jesper Frödén.

Lite onödigt poängtapp, men ändå väldigt försäkrande att se Ray och Mattan leverera i straffläggningen.

Frölundas laguppställning
Hjalmarsson—Muršak—Raymond
Álvarez—Carlsson—Sundström
Henriksson—Lundqvist—Friberg
Mustonen—Lasu—Rosseli Olsen
Nässén

Sellgren—Elliott
Olsson—Norlinder
Ekbom—Johansson
Grönlund

Mattsson
Rubin

Matchfakta

Resultat: 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Skott: 30-22 (10-4, 11-6, 6-10, 3-2)
Utvisningsminuter: 4-8 (2-2, 2-4, 0-2, 0-0)
Tekningar: 25-31 (8-6, 5-14, 8-8, 4-3)
Tacklingar: 14-8 (6-2, 4-4, 4-2, 0-0)

Mål:
9:34 1-0 Patrik Carlsson (Robin Álvarez)

15:12 2-0 Johan Sundström (Nicklas Lasu, Jesper Sellgren)
17:30 2-1 Joakim Lindström (Jonathan Johnsson, Jonatan Berggren)

15:39 2-2 Joakim Lindström (Andreas Wingerli, Jonatan Berggren)

65:00 3-2 Lucas Raymond (GWS)

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt