tisdag, 9 mars 2021
Hem A-lag Matcher Mattsson briljant när hemmasviten förlängdes

Mattsson briljant när hemmasviten förlängdes

Tidigt toppmöte när Frölunda tog emot Luleå hemma i Scandinavium och en tuff match att vänta. Det var vad som stod på menyn denna lördag. Bortalaget inledde i ett högt tempo och kontrollerade spelet till en början. Man fick flera långa anfall, men hade lite svårt att få till de riktigt heta lägena. Arttu Ilomäki fick dock ett jätteläge där det endast var ett långt Johan Mattsson-ben som räddade likaläget.

Halvvägs in i öppningsakten började dock Frölunda få grepp om Luleå och ta över allt mer. Särskilt de sista fem av perioden var VF riktigt heta och satte ett hårt tryck mot Luleåkassen. Under den andra halvan av perioden vände man 4-10 i skott till 16-11. Dessutom hade man dubbla ramträffar under perioden. En som utmärkte sig då var Elmer Söderblom som använde sin storlek och teknik för att skapa flertalet lägen. Denna match var unge Söderbloms klart bästa SHL-insats hittills.

Den andra perioden inleddes med något av ett ställningskrig där lagen tog ut varandra. En Jan Mursak-utvisning ledde till ett litet Luleåtryck innan Frölundas maskineri tuggade igång igen. 29:04 in i matchen kom också 1-0 när Stefan Elliott gjorde sitt första SHL-mål för Frölunda. Hans backkollega Jesper Sellgren ville inte vara sämre och satte 2-0 endast 55 sekunder senare.

Sedan följde ett utvisningskaos där Luleås Nils Lundkvist åkte på dubbla utvisningar där domarna hittade varsin. Sedan klantade de till det vid den efterföljande tekningen och fick ytterligare en utvisning. I det efterföljande 5 mot 3-läget kom 3-0 där Stefan Elliott gjorde sitt andra för kvällen. Sedan hade domarna inte full koll på vems utvisning det var som tagit slut egentligen och fick ringa situationsrummet för att ta reda på det, dråplig situation minst sagt. Perioden tillhörde Frölunda, men Luleå var inte helt ofarliga och Johan Mattsson fick visa upp sin plockhandske flertalet gånger.

Tredje perioden inleddes med en utvisning på Johan Sundström, som gjorde en väldigt fin match, och PP för Luleå. Sunken hade crosscheckat en Luleåspelare i slutet av den andra perioden. Det gav inte så mycket för bortalaget men allt eftersom blev de farligare och farligare i den tredje perioden. Till slut kom också en reducering, och även om de hade ett visst flyt när pucken gick in så var det välförtjänt.

Efter målet tände Frölunda till igen och bjöd upp till bättre kamp och blev allt bättre på att stänga ner Luleås offensiv på samma vis som under delar av den första och hela andra perioden. Luleå var trots det inte på något sätt ofarliga, särskilt när man lyckades spela bort Frölundas överbelastning i egen zon. Men när så skedde stod Johan Mattson pall. Med exakt tre minuter kvar av matchen kunde Simon Hjalmarsson ta död på matchen när han först stressade fram ett misstag av Nils Lundkvist och sedan lade in pucken med en snygg backhand.

En tung seger som innebär att hemmasviten fortsätter, VF har tagit 17 av 18 poäng i Scandinavium hittills. Man blev också första lag att poängnolla Luleå och tog med segern klivet förbi skoterraggarna upp till första plats i tabellen. Flera spelare var bra idag, men Mattson, Söderblom, Elliott och Sundström var några som kanske stack ut extra mycket.

Matchfakta

Resultat: 4-1 (0-0, 3-0, 4-1)
Skott: 40-41 (16-11, 15-15, 9-15)
Utvisningsminuter: 10-10 (2-2, 8-8, 0-0)
Tekningar: 32-31 (14-11, 12-8, 6-12)
Tacklingar: 16-10 (8-3, 3-2, 5-5)

Mål:
29:04 1-0 Stefan Elliott (Johan Sundström, Karl Henriksson)
29:59 2-0 Jesper Sellgren (Stefan Elliott, Nicklas Lasu)
33:18 3-0 Stefan Elliott (Jesper Sellgren, Johan Sundström) 5v3

46:56 3-1 Noel Gunler (Filip Hållander, Jack Connolly)
57:00 4-1 Simon Hjalmarsson (Jan Mursak)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt