måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Jumbolagen fortsätter plåga Frölunda

Jumbolagen fortsätter plåga Frölunda

För andra matchen i rad ställdes Frölunda mot SHL:s tabelljumbo. I förrgår gick VF på pumpen mot Malmö som därmed lämnade över sistaplatsen till tordagskvällens motståndare, Linköping Hockey Club. Ånyo blev det förlust och noll poäng för Frölunda som föll med 2-0 i Saab Arena.

Tidigt tyckte man sig se lite bättre saker från Frölunda, men det blev inte mycket av det i slutändan. Man kom in framför kassen en gång i ett eget powerplay, annars var det mest spel på utsidan i både PP och fem mot fem. Spelskickligheten att passa sig fram till de riktiga lägena verkar saknas den här säsongen, det har nog de flesta Frölundasupportrarna insett.

Den andra perioden passerade utan mycket att notera. Linköping bjöds på ett dunderläge efter en grov felpass av en frölundait, men skytten fick tur nog inte ens pucken mot mål. Fortsatt en jämn match, vilket var beklagligt när man ser på LHC:s placering i ligan. Ännu mer beklagligt när Simon Hjalmarsson oförklarigt lämnade sin gubbe och Linköping kunde ta ledningen med ett närskott.

2-0 för Linköping kom efter schabbel kring den egna kassen. Anders Grönlund var slö och tappade enkelt pucken, sedan hamnade han på efterkälken på sin markering och LHC högg snabbt in tvåan. Linköping började backa hem något, Frölunda fick mer tid på pucken, men hölls på utsidan och tog mest distansskott.

Utplockad målvakt och spel sex mot fem på slutet gjorde ingen större skillnad. Frölunda är alldeles för dåligt just nu.

Linköping—Frölunda | 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
1-0, 18:53, 2:a
2-0, 9:21, 3:e

Skott: 23-22 (10-7, 9-8, 4-7)
Utvisningar: LHC 5×2, FHC 4×2
Tekningar: 23-26
Tacklingar: 10-18

Föregående artikelFörlust i omstarten
Nästa artikelPurre blir kvar

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt