torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Johansson tvåmålsskytt i vinsten mot LHC

Johansson tvåmålsskytt i vinsten mot LHC

Efter några dagars ledighet och den finfina insatsen mot Örebro i färskt mannaminne var det dags för återstart i SHL med match mot ett Linköping som gått allt bättre den senaste tiden. Både lagen dras med en hel del spelare borta – i Frölundas fall bland annat Lucas Raymond, Stefan Elliott och Mattias Norlinder.

Sin vana trogen vill Frölunda HC börja intensivt men Linköping är duktiga i sin press och tillåter inte Frölunda att spela det spel man vill spela. Efter drygt en minuts spel slår Linköping icing  och det blir således tekning i anfallszon. Tekningsvinst för Muršak och bra spel runt i zonen ger till slut duktige Max Friberg möjlighet att spela från vänsterkanten bak till Filip Johansson som skjuter pucken i mål. Mycket trafik framför Linköpingsmålvakten gör att Lundström inte ser pucken förrän den är i maskorna. Grym start på matchen för Frölunda.

Linköping spelar bra i egen zon och även om Frölunda tillbringar mycket tid i anfallszon är det ofta en klubba i vägen eller något annat hinder. Linköping absolut inte ofarliga när de kommer i sina attacker. När det återstår cirka 6 minuter av första perioden kvitterar Linköping efter en längre press i anfallszon där våra backar inte lyckas få stopp på rullningen av framförallt Palve. Snyggt inspel till Ljungh och kvitteringen var ett faktum.

Perioden slutar 1-1 och skotten 8-11 och det mest anmärkningsvärda var att Frölunda ledde skotten inledningsvis med 6-1

Andra perioden inledes som den första. Mycket kamp och inget direkt skönspel  med flertalet försvarsinsatser som sätter stopp för spelkombinationer från både lagen. Efter drygt 8 minuters spel tar Linköping ledningen i matchen efter fint passningsspel men samtidigt mjukt försvarsspel från Frölundas sida. Fint förarbete av Rissanen och nyss nämnde Palve ger Simon Lundmark fritt skottläge i slottet i vad var Linköpings första skott i andra perioden.

Det skulle dock inte dröja länge innan Frölunda skulle kvittera Linköpings ledning. Jan Muršak vinner tekning i anfallszon, brett passningsspel mellan backarna Ekbom och Sellgren ger Friberg möjlighet till direktskott från vänster tekningscirkel – riktigt snyggt.

Även andra perioden slutar 1-1 men där dominerade Frölunda skotten med hela 10-2.

2 minuter in i tredje perioden tar Linköping ledning på nytt när Frölundabekantingen och tillika Almtunalånet Villiam Haag sätter pucken i mål efter slarv från Frölundaförsvaret och Ekbom i synnerhet. Dags för Frölunda att börja jaga igen och det kändes onödigt då Frölunda är det laget som haft det mesta och det bästa av spelet.

Efter sju minuters spel åker Jonas Holös ut och Frölundas poweplay får börja jobba. Där skulle Jan Muršak kvittera Linköpings ledning efter förarbete av Simon Hjalmarsson och Max Friberg.

Med cirka fem minuter kvar för Filip Johansson sitt andra mål för kvällen då han påpassligt sätter pucken i mål med assists från Robin Alvarez och Jens  Olsson och med bra skymning framför mål av Rosseli-Olsen. Sedan spelar Frölunda i princip av matchen där Linköping inte tillåts mycket till spel i anfallszon.

Starkt att gå in och vända matchen i en annars svår match.

Tredje perioden vinner Frölunda med 2-1 efter 11-5 i skott.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt