torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Jämn försäsongspremiär slutade i klar förlust

Jämn försäsongspremiär slutade i klar förlust

Frölundas försäsongspremiär i Borgen mot rivalen HV71 började lovande sett till puckdominansen och det som är identiteten – kämparviljan. Det var jämnt, men hemmalaget såg länge ut som det bättre laget. Dessvärre uteblev ledningsmålet. En grov kommunikationsmiss i den andra perioden efter en defensiv tekning lämnade en motståndare helt fri i slottet. HV-spelarens avslut satt i krysset och det var talande för matchen. HV71:s förmåga att sätta dit puckarna var lite bättre ikväll.

Den täta matchbilden fortsatte egentligen hela vägen ut, men en lång rad Frölundautvisningar i den tredje perioden såg HV71 återta ledningen med 2-1 genom några snygga, snabba pass. Utvisningstrubblet fortsatte och Frölunda hittade aldrig tillbaka till det fina spel man hade i början av kvällen. Två sena HV-mål gjorde att bortasegern skrevs till 4-1.

Till det positiva kan vi räkna Frölundas försvarsspel. Väldigt intensivt och följsamt, även i penalty kill, där man ju till slut fick spendera mycket tid.

Så var backarna

Den ombyggda backsidan imponerade direkt med sin kvalitet i uppspelen. Mattias Norlinder stack ut med sin rörlighet och snabbhet och tog offensiva initiativ. Han stod dessutom upp för Lucas Raymond i en ruffigt spelavbrott vid HV:s kasse. Jesper Sellgren var en av Frölundas bästa spelare. Han var duktig med puck och använde sin skridskoåkning och smartness för att alltid vara spelbar. Stjärnvärvningen hade även ett riktigt lurigt skott i PP som kunde ha lett till ett returmål. Filip Johansson – som nog ses som lite av Jacob Moverares ersättare där bak – visade prov på god placeringsförmåga och hade en aktiv klubba. Kanske var Johanssons insats lite anonym jämfört med de andra backarna, men det är väl ett gott betyg när man har en defensiv roll. Försvarets ålderman Jens Olsson blandade och gav en hel del i sin Frölundadebut. Stundtals ovän med pucken, men var viktig i framspelningen till Karl Henrikssons 1-1-mål.

Sitting Bulletin hade även den nya förstakedjan under luppen i premiären. Simon Hjalmarsson har ju två nya lekkamrater i Raymond och Jan Muršak. Överlag bildade trion Frölundas bästa formation och spenderade mycket tid i anfallszon. Nog borde de ha trätt in åtminstone en puck, men att framförallt Janne och Ray visade hygglig kemi ger oss hopp inför framtiden.

Utöver nämnde Sellgren var även Niklas Rubin riktigt bra och gjorde flertalet vassa räddningar, bland annat på straffslag. Han höll Frölunda kvar i matchen när HV fick vända spelet och hota i kontringar. Raymond var också framstående, men Rubin måste utses till matchens lirare av oss på Sitting Bulletin.

Matchfakta

Resultat: 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)
Skott: 26-30 (10-7, 11-9, 5-14)
Utvisningsminuter: 14-8 (2-2, 2-4, 10-2)

Mål:
32:15 0-1 Holmström (Kinnvall, Nybeck)
37:04 1-1 Henriksson (Lundqvist, Olsson)

44:53 1-2 Andersson (Wedin, Bergström)
57:17 1-3 Kokkonen (Sandberg, Holmström)
58:11 1-4 Önerud (Holmström)

Text: Erik Piri & Jonas Åhlström

 

Föregående artikelNordamerikas finest
Nästa artikelFagemo kan hamna i Södertälje

1 KOMMENTAR

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt