torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Ineffektivt Frölunda föll på Hovet

Ineffektivt Frölunda föll på Hovet

Var har vi egentligen Frölunda i år? Är årets upplaga ett starkare lag än fjolårets eller har vi överpresterat under hösten? Efter att VF under den senaste tiden haft svårt att få spelet att stämma fanns det inför kvällens möte med Djurgården flera frågetecken. Göteborgarna kom därtill ifrån en svag hemmainsats mot Malmö, medan hemmalaget föll med uddamålet uppe i Luleå. 

Inte ens minuten var spelad innan gästerna fick besöka botbänken för första gången i matchen. Det numerära underläget städades av tämligen enkelt, men det gav samtidigt Djurgården chansen att ta tag i taktpinnen. Ett piggt hemmalag hölls emellertid på utsidan och närmast att ta ledningen var istället Frölunda genom Patrik Carlsson. Skottet tog dock i utsidan stolpen. Efter att spelet jämnats ut en aning fick sedan Frölunda sin första chans i numerärt överläge efter drygt halva perioden spelad. Man bjöd dock på ett svagt PP och de stora chanserna kom istället med lika många man på banan. Först var det Rosseli Olsen som rånades av djurgårdsmålvakten, Niklas Svedberg, och strax efteråt Sundström som gick samma öde till mötes. Några minuter senare skapades ytterligare en het möjlighet när Rosseli Olsen i en 2v1-situation spelat över till Robin Álvarez som nöp direkt, men även den gången stängde Svedberg igen. Som så ofta förr kom de sumpade chanserna att kosta. Strax därpå tog sig Djurgården in i anfallszon, ex-frölundaiten Dick Axelsson klev in från kanten — och lyfte med en backhand snyggt upp pucken i taket förbi Rubin. Ytterligare en DIF-utvisning skulle falla innan perioden var färdigspelad, men inte heller den gången lyckades gästerna skapa något nämnvärt. En spelmässigt ganska hygglig förstaperiod var tillända.

Frölunda inledde andra perioden starkt och hade bud på en kvittering innan minuten var spelad. Dubbla räddningar av Svedberg ledde istället fram till att Djurgården skapade sitt första anfall i perioden och då ringde det direkt bakom Rubin. Linus Andersson fick stå alldeles för ren framför mål och förvaltade enkelt läget fram till 2-0. När hemmalaget några minuter senare fick sin andra möjlighet i numerärt överläge blev uppförsbacken än brantare. Sebastian Strandberg letade passning från kanten, men pucken studsade istället via en försvarsspelare olyckligt in bakom Rubin. 3-0, ett resultat som så här långt inte alls speglade matchbilden. Ett vilt kämpande Frölunda skulle dock inte ge sig. Drygt tre minuter senare var det reducerat. Detta sedan Lasu hittat en helt fristående Álvarez framför kassen och denne i sin tur hittat luckan mellan Svedbergs benskydd. Ett sent VF-PP blev även det mållöst, även om det under de här två minuterna i alla fall vaskades fram en del bra lägen.

Tredje perioden inleddes med att Rhett Rakhshani sånär åkt sig till ett friläge, men Stefan Elliott brutit i sista stund. Spelet vände och Frölunda skapade istället ett massivt tryck i anfallszon, men närmare en puck i virket kom inte gästerna. I efterdyningarna av ytterligare ett långt VF-anfall vände DIF blixtsnabbt och Rakhshani var plötsligt ren med Rubin. Frölundas tidigare guldhjälte var klinisk i avslutet och pucken satt högt bakom målvakten. Vi kunde i det här skedet skönja ett tydligt mönster i matchen; VF var laget som gång på gång skapade långa anfall, medan hemmalaget ägde spelvändningarna. Elliott hade ett fint initiativ när han avigt bröt in på kassen, men förgäves. Perioden rullade på, chanser fortsatte att skapas, men Svedberg lyckades hålla tätt sista tjugo. Istället satte Axelsson spiken i kistan, när han i tom kasse åkte sig fri och fastställde slutresultatet.

Resultatet till trots var det här ett steg i rätt riktning. Vi fick se prov på ett betydligt bättre passningsspel än under de senaste matcherna, farten fanns där, det var länge sedan vi skapade så här mycket chanser — och känslan är att en vändning är i antågande. Varför inte redan på torsdag mot Örebro?

Matchfakta

Resultat: 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
Skott: 30-30 (8-9, 12-10, 10-11)
Utvisningsminuter: 8-6 (4-2, 4-4, 0-0)
Tekningar: 37-23 (14-6, 11-9, 12-8)
Tacklingar: 18-25 (8-12, 5-6, 5-7)

Mål:
17:21 1-0 Dick Axelsson (Sebastian Strandberg, Niclas Bergfors)

23:15 2-0 Linus Andersson (Kalle Östman, Jesper Pettersson)
29:33 3-0 Sebastian Strandberg (Linus Andersson, Niclas Bergfors) 5v4
33:01 3-1 Robin Álvarez (Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen)

43:16 4-1 Rhett Rakhshani (William Eklund, Jacob Josefson)
59:30 5-1 Dick Axelsson (Marcus Högström)

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt