tisdag, 2 mars 2021
Hem A-lag Matcher Hemmasviten förlängd när Carlsson lobbmålade

Hemmasviten förlängd när Carlsson lobbmålade

Frölunda mot Örebro, tvåan mot fyran och upplagt för en bra match. Så blev det inte riktigt till en början utan tillställningen var rätt avslagen och hade lite av en träningsmatchskänsla. Det var som att beskedet om att det inte alls blir någon höjning till 300 personer tillåtna på publika evenemang satte stämningen för matchen.

Inget av lagen fick några längre etablerade anfall utan bytte halvchanser med varandra. Så såg det ut tills Lucas Raymond fick nog. Helt sonika så snodde han pucken av Örebros Robin Salo och ensam med målvakten satte han 1-0. Tyvärr var det inte det enda målet i den första perioden. Med 18 sekunder kvar kvitterade Örebro och det var inte orättvist, Örebro var det laget som vaskade fram bättre chanser under perioden. Trots detta vann VF skotten med 16-8.

 

Den andra perioden bjöd på ungefär samma matchbild även om Frölunda lyfte spelet något. Denna gången var det Theodor Lennström som bröt dödläget när han avslutade ett starkt byte med att servera Max Friberg öppen kasse. Friberg gjorde inget misstag och 2-1 var ett faktum. VF kunde få till några fler längre anfall under den andra perioden, men Örebros kontringar var ett ständigt hot.

I slutakten av matchen fortsatte VF att stärka sitt grepp om matchbilden. Men det var i grunden två jämna lag som kände på varandra för första gången den här säsongen, det kan mycket väl bli så att det här är en slutspelsserie framåt våren. Örebro jagade kvittering men fick inte något ordentligt tryck mot Frölunda, så redan med 3:21 tog de ut målvakten. Det resulterade i att Patrik Carlsson lobbade in en backhand i det tomma målet, hela vägen från egen zon! 3-1 blev slutresultatet och Frölunda vann återigen på hemmaplan.

Tre spelare som kliver ut från matchen med plus i kanten är Max Friberg, Johan Sundström och Niklas Rubin. Sundström var sådär majestätisk som vi vill se honom medan Friberg var överallt på isen hela tiden, åtminstone fick man den känslan. Niklas Rubin stängde ner Örebro när de fick farliga lägen och bjöd på några högklassiga räddningar.

Matchfakta

Resultat: 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Skott: 31-33 (16-8, 8-13, 7-12)
Utvisningsminuter: 8-4 (2-2, 2-2, 4-0)
Tekningar: 37-32 (14-10, 13-13, 10-9)
Tacklingar: 14-13 (7-7, 4-5, 3-1)

Mål:
11:25 1-0 Lucas Raymond (-)
19:42 1-1 Elias Ekström (Joonas Rask)

29:11 2-1 Max Friberg (Theodor Lennström, Linus Nässén)

57:37 3-1 Patrik Carlsson (Stefan Elliott)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt