torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Hemmasviten bruten efter undermålig insats

Hemmasviten bruten efter undermålig insats

Efter en, milt sagt, svag insats senast var det ett revanschsuget hemmalag som ställdes mot Djurgården den här eftermiddagen. Gästerna kom förvisso till spel med två raka segrar, men utanför 08-området hade man bara lyckats plocka en enda poäng på sex matcher. Frölundas hemmafacit talade sitt tydliga språk: 26 av 27 möjliga poäng under nio matcher.

Matchens inledning var ganska jämn. Lagen skapade ett par halvchanser, utan att för den delen förmå sätta något ordentligt tryck. Efter att kedjan med Ehn, Carlsson och Mustonen ändå lyckades få till ett embryo till etablerat spel i anfallszon tvingades Djurgården dra på sig en utvisning. Spelet i numerärt överläge lämnade dock en del i övrigt att önska; man satte förvisso upp ett hyggligt spel, men kom egentligen aldrig till någon riktig målchans. Istället var det bortalaget som tog ledningen. Efter en del dräll i försvarsspelet kastades pucken bara iväg längs sargen. Det ville sig inte bättre än att en back bröt på blålinjen, spelade fram en medspelare, som i sin tur hittade en helt fri Alexander Holtz i slottet. Skottet satt högt förbi Rubin och 0-1 var ett faktum. I slutskedet av perioden tvingades en comebackande Robin Álvarez utgå med en befarad knäskada.

I kraft av ett numerärt överläge startade Frölunda mittperioden klart bäst. Utan att komma till några jättelägen under detsamma skapade man ändå några målchanser och hade bud på en kvittering. Efter drygt fem minuters spel åkte en hemmaspelare ut och gästerna fick för första gången i matchen chans i PP. Ett läge som man inte var sena att utnyttja. Ett samspel ungtupparna Eklund och målskytten Holtz emellan ledde fram till att den sistnämnde lämnades fri med öppen kasse och stockholmaren gjorde inget misstag. Ett par minuter senare jobbade sig Lasu fram längs kanten, spelade charmant fram Rosseli Olsen, som i sin tur stötte pucken i nät. Med i förarbetet var också 03:an Ludwig Persson, som i och med detta gjorde sin första poäng i SHL. Efter målet lyfte hemmalaget upp spelet en aning och var också nära att kvittera; Hjalmarsson hade en puck som smet tätt utanför Armalis högra stolpe. Från ingenstans lyckades sedan Djurgården skapa ett långt anfall. Backarna drällde återigen, spred puckar längs sargen och fastnade därmed i egen zon under alldeles för lång tid. Gästerna fick dock ingen utdelning och 1-2 stod sig perioden ut, trots ett sent VF-PP i slutet av densamma.

I och med uddamålsunderläget var det lätt att tro att det skulle vara ett frenetiskt och desperat hemmalag som skulle komma ut till tredje perioden, men av de ingredienserna syntes inte mycket. Drygt sju minuter in fick man istället ett gyllene läge till skänks. Djurgården slängde först en puck över sargen och strax efteråt befann sig för många bortaspelare på isen vid samma tillfälle. 5v3 i drygt en och en halv minut väntade hemmalaget. Trodde vi. I uppbyggnaden av det numerära underläget missade Raymond en passning i egen zon, spelade sedan vidare pucken till en lagkamrat, men i samma sekvens åkte klubban upp i ansiktet på en djurgårdsspelare — och 18-åringen fick sätta sig på botbänken. I det efterföljande 4v3-spelet lyckades dock Theodor Lennström hitta rätt från blålinjen och matchen var kvitterad. Ett pånyttfött VF såg plötsligt ut att vara fyllda av energi och i efterdyningarna av målet följde ett par chanser, innan Raymond olyckligt var lite het in på gästernas kasse och åkte på Armalis. Nytt PP för bortalaget och en ny chans att ta ledningen i matchen. Något man också lyckades med. Efter att Lennström missat att rensa undan pucken hittade man med ett bra kombinationsspel fram till målet, där samma hemmaspelare olyckligt styrde in pucken i egen bur. Djurgården försvarade sedan ledningen på ett bra sätt och ett, för dagen, blekt hemmalag gav sig aldrig riktigt chansen att komma tillbaka i matchen. Säsongens första hemmaförlust var ett faktum.

Matchfakta

Resultat: 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Skott: 35-24 (8-11, 14-9, 13-4)
Utvisningsminuter: 6-10 (0-4, 2-2, 4-4)
Tekningar: 23-28 (6-10, 12-8, 5-10)
Tacklingar: 12-11 (3-7, 8-2, 1-2)

Mål:
16:07 0-1 Alexander Holtz (Kalle Östman, Tobias Ekberg)

26:24 0-2 Alexander Holtz (William Eklund, Tobias Ekberg) 5v4
28:55 1-2 Mats Rosseli Olsen (Nicklas Lasu, Ludwig Persson)

48:45 2-2 Theodor Lennström (Simon Hjalmarsson, Niklas Rubin) 5v4
52:33 2-3 William Eklund (Kalle Östman, Linus Andersson) 5v4

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt