torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Frölunda nollat

Frölunda nollat

Toppmöte i Scandinavium ikväll när Frölunda tog emot Luleå. Det började intensivt och fysiskt med två lag som ville ta kommandot. Tyvärr var det bortalaget som lyckades bäst med det. Luleå lyckades gång på gång spela ur sig ur Frölundas press. Hemmalaget lyckades inte nagla fast motståndarna i egen zon, som det ser ut när spelet verkligen sitter. Frölunda hade ett par slarviga pucktapp i perioden också, vilket inte hjälpte. Luleå tog också ledningen i matchen, detta redan efter dryga tre minuter. Mindre än två minuter senare kom också 0-2. Släkten är värst och unge Fabian Lysell som lämnade Frölunda i höstas satte sitt första SHL-mål i karriären. Frölunda fick kort efter det ett numerärt överläge, men det hände inte mycket där.

Halvvägs in i perioden hade Frölunda och Jens Olsson en reducering i mål, trodde alla. Särskilt domarna som blåste för mål och genom det förhindrade Linus Nässén från att raka in pucken som dansade på mållinjen. Problemet var att pucken aldrig var helt inne (vad domarna sedan kunde se när de granskade situationen) och målet dömdes bort. En för het raketman som lät målfyrverkerierna gå för tidigt förhindrade tyvärr Frölunda att reducera. Resten av perioden var ganska jämn där lagen tog ut varandra. VF hade mått bra av lite fler långa anfall.

Frölunda kom ut aggressivare i den andra perioden och satte viss press på Luleå till en början. Dock utan att skapa riktigt farliga lägen. Det är tyvärr något som gällde perioden igenom. Trots att VF hade tre numerära överlägen i perioden och därigenom kunde hålla i taktpinnen så kändes det aldrig riktigt farligt. Istället var det ett rätt uddlöst VF vi fick se tyvärr. Luleå var starka runt eget mål och kunde ganska enkelt försvara sin ledning in i den tredje perioden.

Det hände inte mycket alls i den tredje perioden, tyvärr. Frölunda hade fortsatt förtvivlat svårt att skapa något offensivt. Minuterna tickade helt enkelt iväg under slutakten. Luleå försvarade sig fortsatt på ett utmärkt sätt och kunde också skicka in 3-0 i tom bur. Ett för kvällen klent och trubbigt Frölunda fick se sig nollat och besegrat.

Matchfakta

Resultat: 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)
Skott: 21-16 (6-6, 9-2, 6-8)
Utvisningsminuter: 2-10 (0-2, 0-6, 2-2)
Tekningar: 33-27 (11-7, 10-11, 12-9)
Tacklingar: 18-5 (5-3, 7-2, 6-0)

03:17 0-1 Filip Hållander (Jack Connolly, Daniel Sondell)
05:03 0-2 Fabian Lysell (Eddie Larsson, Carl Mattsson)

57:55 0-3 Karl Fabricius (Daniel Sondell)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt