torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Frölunda nollat i Karlstad

Frölunda nollat i Karlstad

Lördag 18:00 och i match Karlstad. Perfekt läge för en bortaresa egentligen, men som alla vet så tillåter inte det rådande världsläget det. Men trots det var det givetvis en spännande match på gång, första mötet med rivalen Färjestad för säsongen. Ett Färjestad som inlett säsongen uruselt och inte var bättre än elva i tabellen.

Det märktes inte när matchen startade, hemmalaget fick tidigt med sig en utvisning och var till en början det bättre laget. Frölunda verkade stressat och lämnade motståndare öppna i farliga lägen. Man hade också svårt att få till längre anfall, inte ens Lasus kedja som annars är så bra på att nagla fast motståndet hade någon större lycka. När VF så sakteliga började ta över spelmässigt kom istället 1-0 till hemmalaget, med ungefär halva perioden spelad. Man vaskade fram några chanser mot slutet, men fick inte in någon puck.

I den andra perioden var det Frölunda som var spelförande och flertalet gånger så tryckte man ner Färjestad i knäet på Arvid Holm. Men man lyckades inte skapa de riktigt heta lägena och det var många skott som träffade en hemmaspelare istället för att gå hela vägen fram till kassen. Power play var stundtals lite bättre än tidigare spelmässigt, men ändå inte så bra som man vill ha det.

Slutakten bjöd omgående på en kalldush då 2-0 kom efter bara 34 sekunder. Luften gick ur VF med det målet. Sedan kom även 3-0, en puck som gick rakt igenom Mattsson i mål. Det hände inte mycket kring Frölunda förrän de sista fem-sex minuterna. Då spelade man med en desperation och intensitet man skulle ha haft långt tidigare. Säsongens sämsta insats.

VF står nu på 19 gjorda mål, det är bara Växjö och Malmö som har gjort färre.

Matchfakta

Resultat: 3-0 (1-0, 0-0, 3-0)
Skott: 22-23 (10-4, 5-10, 7-9)
Utvisningsminuter: 10-10 (2-2, 6-6, 2-2)
Tekningar: 24-26 (10-5, 6-8, 8-13)
Tacklingar: 11-13 (8-9, 2-3, 1-1)

Mål:
10:16 1-0 Oskar Bäck (Carl Jakobsson)

40:34 2-0 Michael Lindqvist (Per Åslund, Jens Westin)
51:16 3-0 Carl Jakobsson (-)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt