måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Frölunda föll med uddamålet

Frölunda föll med uddamålet

 

Frölunda tog sig an Linköping HC hemma i Scandinavium i sin 35:e match för säsongen. Det blev en tätspelad tillställning med ett försvarsinriktat bortalag som gjorde det svårt för VF och ta med sig tre poäng med en 2-1-seger.

LHC fick det man behövde, ett tidigt ledningsmål. Sedan slog man på defensiven och backade hem ganska mycket. Frölunda kunde då äta sig in i matchen i andra perioden och närmade sig 1-1.

VF kvitterade till slut ungefär halvvägs genom matchen när Elliott dundrade in pucken i powerplay. Hans lag hade höjt sitt spel ett par snäpp och det var ganska välförtjänt att få 1-1 där. Linköping hade inte alls mycket att komma med, men vände spelet väldigt snabbt vid ett tillfälle och satte dit 2-1 innan periodvila två.

Det var synd att Frölunda inte lyckades ta ledningen efter utjämningen, för då hade Linköping nog inte kommit tillbaka. Den tredje perioden gick i en jäkla fart tidsmässigt, Frölunda gick ned sig något igen och skapade knappt något alls. Frölunda fick mycket tid med puck i offensiv zon, men hölls på utsidan och var långt från effektiva. Vissa supportrar kanske ifrågasätter inställningen, för skickligheten finns ju där, men det ville sig inte riktigt idag. Linköping “ville” lite mer och var bättre i närkamperna.

Frölundas främsta fem
***** Stefan Elliott
**** Joel Lundqvist
*** Max Friberg
** Patrik Carlsson
* Filip Johansson

Frölunda—Linköping 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
0-1. Tyler Morley (Niko Ojamäki, Filip Berglund) 6:42, 1:a, PP
1-1. Stefan Elliott (Patrik Carlsson, Joel Lundqvist) 12:31, 2:a, PP
1-2. Andrew Gordon (Tyler Morley, Jonas Holøs) 16:57, 2:a

Skott: 26-23 (12-5, 7-9, 7-9)
Tekningar: (10-14, 11-10, 7-9)
Tacklingar: (4-5, 3-2, 4-1)
Utvisningar: FHC 3×2, LHC 3×2

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt