tisdag, 9 mars 2021
Hem A-lag Matcher Förlust trots dominans

Förlust trots dominans

Oskarshamn stod på menyn denna kväll. Fjolårsnykomlingen som nu parkerade på nionde plats i tabellen. Ifjol vann Frölunda tre av de fyra matcher som lagen spelade mot varandra. Oskarshamns power play hade inför matchen varit glödhett och var något att se upp för på förhand.

Frölunda började med ett högt tryck mot hemmalagets mål och man parkerade spelet i offensiv zon stora delar av den första perioden. Johan Sundström, Nicklas Lasu och Linus Nässén fick alla bra lägen utan att lyckas få in pucken. Oskarshamn fick mest förlita sig på kontringar, men var inte ofarliga när de vände spelet. Trots det stora övertaget för VF var det dock hemmalaget som tog ledningen efter just en kontring där Oscar Sundh kunde ta vara på sin egen retur och rota fram pucken från under Mattsson och peta in den. Första perioden avslutades med ett PP för hemmalaget, men det kändes aldrig riktigt farligt.

I den andra perioden övergick Frölundas spelövertag till ren dominans. Hemmalaget fick knappt låna pucken och ett kvitteringsmål hängde i luften. Det kom också till slut. När VF fått ett PP och på sedvanligt vis inte riktigt fått till spelet kom man i ett flygande anfall där Lucas Raymond fick öppet läge. Han gjorde inget misstag och 1-1 var ett faktum. Dominansen fortsatte och mitt i det kom en kalldusch deluxe. I sitt kanske första anfall för perioden, i efterdyningarna av en kontring, gjorde Oskarshamn 2-1. Kort därefter kom 3-1 på liknande vis. Klassiskt Frölunda med andra ord. Massivt spelövertag, men en motståndare som försvarar sig förhållandevis bra och kontrar in mål.

Period nummer tre inleddes med ett numerärt överläge för VF, som tyvärr inte gav något mål. Sedan fortsatte dominansen. Perioden spenderades till största del i Oskarshamns zon, vid ett tillfälle ledde man skotten (på mål, ej utanför och blockerade) med 9-0 och skottövertaget landade på 14-5 i den sista akten. Frölunda fick en andra möjlighet med en man mer i perioden och man utnyttjade den till att göra ett andra mål. Jan Mursak var målskytten, hans första för säsongen. Men fler blev det inte. Oskarshamn vinner med 3-2 trots att Frölunda var det bättre laget. Vi säger som Roger gjorde efter matchen “Vi lyckades förlora”.

Matchfakta

Resultat: 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Skott: 20-36 (10-11, 5-11, 5-14)
Utvisningsminuter: 6-4 (0-2, 2-0, 4-2)
Tekningar: 19-30 (6-9, 10-11, 3-10)
Tacklingar: 11-5 (5-2, 4-3, 2-0)

Mål:
13:39 1-0 Oscar Sundh (Johannes Salomonsson, Tyler Kelleher)

29:18 1-1 Lucas Raymond (Joel Lundqvist, Johan Mattsson) 5v4
31:15 2-1 Kim Rosdahl (Fredrik Olofsson, Kim Strömberg)
34:38 3-1 Kim Rosdahl (Fredrik Olofsson, Kim Strömberg)

48:36 3-2 Jan Mursak (Simon Hjalmarsson, Mattias Norlinder) 5v4

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt