måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Förlust i omstarten

Förlust i omstarten

Det var omstart i SHL på tisdagskvällen och den första av veckans tre Frölundamatcher. VF ställdes mot Malmö, ligans sämsta lag enligt tabellen, men tog inga poäng. Gästerna vann med 3-2.

Första tjugo var en jämn period. Frölunda attackerade stundtals kassen på ett bra sätt, men nådde inte till andrapuckarna. Målchanser skapade av spelskicklig kvalitet saknades. Två tveksamma utvisningar på Max Friberg dödades av med bravur. Malmö ledde med 1-0 efter en styrning från nära håll där VF-backarna inte låste målskyttens klubba.

Inte mycket till lyft för Frölunda i andra perioden. Niklas Rubin gjorde en riktigt bra match överlag och plockstoppade ett rent friläge sex minuter in. Frölunda började ställa till det defensivt och höll på att släppa in tvåan. I stället kvitterade Jonathan Sigalet, en av kvällens bättre frölundaiter, med ett slagskott i krysset. Lika snabbt hade Malmö återtagit uddamålsledningen. De kom i en spelvändning orsakad av en jätteslarvig mittzonspassning av Karl Henriksson. Ynglingens felpass var en av alldeles för många bortgivna puckar från Frölundahåll idag.

Passningskvaliteten var under all kritik genom hela matchen, men det blev riktigt bra och snabbt uppspel i powerplay där Max Friberg avslutade med ett fint direktskott.

Det är sorgligt att behöva skriva det, men 2-2 mot bottengänget inför de sista 20 minuterna kändes okej. Dessvärre var det Malmö som började tredje bäst och fick göra lite som man ville i Frölundas zon. Återigen hölls VF kvar i matchen av Rubin.

Frölunda lyfte sitt spel något snäpp och tog över efter tio minuter. Joel Lundqvist och Elmer Söderblom hade lägen från nära håll, för nära för att få upp puckarna över Malmökeeperns benskydd. Robin Álvarez hade en styrning i stolpen.

I slutminuterna filmade tyvärr Malmö till sig ett powerplay och kunde avgöra med 18 sekunder kvar.

Frölundas fem främsta
+++++ Niklas Rubin
++++ Mattias Norlinder
+++ Max Friberg
++ Jonathan Sigalet
+ Elmer Söderblom

Frölunda—Malmö | 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
0-1, 10:19, 1:a
1-1, Jonathan Sigalet (Mattias Norlinder, Simon Hjalmarsson) 9:54, 2:a
1-2, 10:22, 2:a
2-2, PP, Max Friberg (Mattias Norlinder, Jan Muršak) 17:47, 2:a
2-3, PP, 19:42, 3:e

Skott: 32-26 (6-14, 14-5, 12-7)
Utvisningar: FHC 3×2, MIF 1×2
Tekningar: 33-34
Tacklingar: 8-3

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt