torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Förlust hemma mot Malmö

Förlust hemma mot Malmö

Stort manfall i dagens match där kan den stora snackisen var Joel Lundqvists fem matchers långa avstängning. Nässén gick in och tog Joels plats samtidigt som lånet från Hanhals Lundin Andersson tog Nässéns plats.

Kort in på matchen åker Malmö på en utvisning för för många spelare på isen. I samband med detta lyckas man även snacka till sig en extra två för abuse of officials. 17 sekunder behövs innan Friberg något turligt får in pucken i mål efter fint förarbete av Alvarez och Hjalmarsson.

Malmö spelar upp sig efter hand men samtidigt bara två skott på mål efter 12 minuters spel och 3 efter 20 minuter. Frölunda spelar riktigt bra och med bra avvägningar och Malmö slår mest ifrån sig. Det är Frölundas press över hela banan som gör det svårt för Malmö att etablera något tryck. Malmös försvar blockade även 9 av Frölundas skott. Perioden slutar i Frölundas favör med ett mål och skotten vinns med 12-3.

Malmö öppnar andra perioden riktigt starkt och trycker på för en kvittering. Efter drygt fyra minuters spel kvitterar Malmö via ett riktigt bra avslut av Joe Veleno på pass av Bryggman och Lassen. Inte helt orättvist sett till spelet i andra perioden.

Mitt i Malmös press drar sig Malmö på en onödig utvisning i anfallszon. Nytt powerplay för Frölunda och skönt avbrott från spel i egen zon. Relativt svagt tempo i powerplay vållar inte direkt några större problem för Malmös försvar. Malmö tar ledningen precis efter avslutat powerplay när Friberg slarvigt spelar snålt vid blå linjen och Malmö kan kontra in via nyss utvisade Järvinen.

Frölunda förvånansvärt passivt i första halvan av andra perioden. Man steppar upp något mot slutet av perioden och sätter mer tryck mot Alsenfeldt men passningsspelet för långsamt och kvaliteten på avsluten för svaga för att verkligen sätta Malmös målvakt på riktiga prov. Perioden vinns av Malmö med 2 mål på 6 skott. Frölunda får arbeta sig tillbaks i tredje perioden med ett förhoppningsvis mer resolut anfallsspel med mer tempo och snabbare passningsspel.

Trejde perioden är fyra minuter gammal när Carl Persson får relativt enkelt göra mål. Detta efter slarv från Frölundas backsida i egen zon. Bra avslut av Persson men det kändes rejält onödigt då Frölunda hade täckning.

Perioden känns som en karbonkopia från föregående period där vi har en hel del spel men det känns som alibiavslut samtidigt som Malmö spelar defensivt riktigt stark och Frölunda blir ordentligt straffade när misstagen görs. Efter halva perioden får Frölunda riktigt bra tryck mot Malmös mål men Alsenfeldt räddar det som han får på sig. Bra gjort dock av Frölunda i det utsatta läget.

Stefan Elliott

När halva perioden är avverkat åker Malmö på en utvisning för puck out. En kostsam utvisning skulle det visa sig när Elliott överlistade Malmökeepern med ett stenhårt kort. Snyggt förarbete av backkollegan Jesper Sellgren och comebackande Johan Sundström.

Efter 12 minuter drar Ekbom på sig en utvisning för slashing och Malmö får spela ett fruktlöst powerplay. Malmö måste sägas gör en fantastisk avslutning av perioden där man parkerar flera minuter i anfallszon samtidigt som Frölunda måste framåt.

Det gyllene tillfället kommer i slutet av perioden där man får en utvisning med sig när drygt tre minuter återstår av matchen. Rönnberg väljer att plocka målvakten när en dryg minut är kvar av matchen och således inte under utvisningens gång. Här hade man kanske hoppats på ett tidigare utplock i samband med utvisningen. Det blir inga fler mål och Frölunda förlorar onödigt hemma mot ett motstånd som gör det svårt för hemmalaget. Skotten vinns av Frölunda även i tredje perioden – 10-8.

 

 

 

 

 

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt