torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Fjärde segern när Rubin höll tredje nollan

Fjärde segern när Rubin höll tredje nollan

Säsongens femte match och den tredje hemma i Scandinavium, då stod Brynäs för motståndet. Ett Brynäs som tagits över av Peter Andersson som de senaste åren har stått och gnällt i Malmös bås till allas vårt förtret. Vid sin sida har han Viktor Stråhle som förra säsongen var assisterande till Roger, men valde att lämna efter bara ett år i föreningen. Upplagt för lite extra känslor i båset alltså.

Matchen inleddes med en Frölundautvisning som reddes ut rätt enkelt. Sedan fick vi se en jämn och ganska tillknäppt förstaperiod, där spelet gick mycket fram och tillbaka. Men inget av lagen klarade riktigt av att få till uppställt spel och skapa farliga lägen. VF visade ändå upp en bra forecheck där man vann tillbaka pucken ett antal gånger, men det gav inte så mycket. Frölunda var laget som visade upp bäst skills, men Brynäs var som alltid farliga i sitt omställningsspel.

Frölunda tar över

Det var fortsatt jämnt spel i andra perioden, men ungefär halvvägs in i matchen fick VF fast pucken offensivt allt oftare och kunde ta över. Man gjorde också 1-0 genom Jens Olsson, men det målet dömdes bort på grund av att Jan Muršak huserat i målgården. Istället kom 1-0 genom Mats Rosseli Olsen när han gjorde mål på sitt femtielfte klara läge i perioden. Trägen vinner.

Den tredje perioden tog vi där den andra slutade och tillhörde VF. Det var väldigt kontrollerat spel från hemmalagets sida och Brynäs kändes aldrig farliga. Efter halva perioden utökade Lucas Raymond ledningen till 2-0 med ett klassavslut och Max Friberg punkterade matchen med 3-0 i tom kasse. I slutet av perioden handlade det annars mest om att försvara nollan, vilket bland andra Robin Alvarez gjorde när han slängde sig och täckte skott i slutminuterna.

I mål höll alltså Niklas Rubin nollan, hans tredje på fyra matcher. Kungsbackasonens start på säsongen är magnifik. I kvällens match var han särskilt bra i början när Brynäs hade sina vassaste lägen. Kedjan med Rosseli Olsen, Nicklas Lasu och Joel Mustonen var också framstående ikväll.

Matchfakta

Resultat: 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skott: 31-19 (9-8, 14-9, 8-2)
Utvisningsminuter: 4-6 (2-2, 0-2, 2-2)
Tekningar: 29-24 (8-4, 12-9, 9-11)
Tacklingar: 18-17 (6-7, 6-3, 6-7)

Mål:
37:08 1-0 Mats Rosseli Olsen (Nicklas Lasu, Joel Mustonen)

50:42 2-0 Lucas Raymond (-)
59:49 3-0 Max Friberg (Joel Lundqvist)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt