torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Fem saker inför Frölunda – HV71

Fem saker inför Frölunda – HV71

ÄNTLIGEN! Äntligen är det dags för oss att få se vårt kära Frölunda äntra isen igen. Denna gång som regerande svenska mästare. För motståndet står HV71, ett HV71 som förra säsongen sparkade tränaren, slutade åtta och åkte ut i kvartsfinalen. Njut lite av att höra det. För som sagt är skadeglädje den enda sanna glädjen. Nog om det, här är fem saker att se fram emot inför Frölunda – HV71.

Ishockey

Ljuden. Dofterna. Kylan. Känslan. Det är dags att kliva in i en ishall igen. Dags att höra skridskoskenor mot isen. Puckar som dundrar in i stolpar. Tacklingar i sarghörnen. Publik som vrålar. Pirret i kroppen innan du kliver upp på läktaren. Spänningen i luften när alla blickar riktas mot mittcirkeln och pucken släpps. Gemenskapen. Tjötet. Nu kommer det vi älskar som mest tillbaka.

Backuppsättningen

Nu säger en 6-0-vinst lika mycket som en 0-6-torsk när matchen spelas den åttonde augusti och spelarna är lika rostiga som Leif Boorks skalle när han ska twittra, men att se vår ombyggda backsida blir spännande. Flyktad är Chay Genoway och ingen av spelarna som har kommit in kommer att ersätta honom rakt av. Men ändå, vad får vi se av Lennström, Stollery och Bergman? Har Moverare även en offensiv sida att visa upp? Håll ett extra öga på backarna!

Anfallsspelet

Viktor Stråhle, nykomlingen i tränartrojkan, har inför säsongen pratat om att han vill utveckla lagets anfallsspel. Vilket i sig inte är särskilt konstigt med tanke på att det är han som ska basa över våra forwards. Det intressanta blir att se om vi kan se hans prägel redan i den första matchen. Blir det ändringar i uppspelen? Hur vi tar oss in i offensiv zon? Eller kanske hur vi attackerar mot mål? Vilka tendenser vi får se blir spännande.

Bokstäverna

Något som än så länge inte har offentliggjorts är vilka som blir lagets kaptener den kommande säsongen. Med Sigalet försvann en assisterande kapten vilket lämnar en lucka i kaptenstrion. Att Kaptenernas kapten fortsätter som kapten kan man räkna ut utan hjärna. Vi får utgå ifrån att Hjalmarsson fortsatt har ett A på sitt bröst. Så, vem fyller ut trion? VF sätter förmodligen inte ett A på någon redan mot HV, men det är något att hålla utkik efter.

The. Boys. Are. Back.

Jag är nära på att börja gråta bara när jag sitter och skriver det här. Nicklas Lasu och Johan Sundström är hemma. Våra pojkar. Våra gubbar. Vi får se dem i rätt färger igen efter två långa år. Egentligen skiter jag fullständigt i hur de spelar. Att få se dem skrinna ut på isen kommer att fylla mig med lycka och det är nog för den första matchen.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt