fredag, 5 mars 2021
Hem A-lag Matcher En period räckte för seger

En period räckte för seger

Frölunda fick en smakstart mot tabelljumbon Linköping, första skottet på mål resulterade i just mål efter att Johan Sundström vänt och vridit i anfallszon och tillslut slängt iväg en puck som letade sig in i krysset bakom Niklas Lundström. Andra skottet ledde till mål nummer två för gästerna efter att Jesper Sellgren stått för en fin soloräd och tämligen enkelt fått åka igenom Linköpings försvar och avsluta med en backhand vars retur Joel Lundqvist påpassligt kunde lobba in förbi Niklas Lundström som därmed hade förbättrat sin räddningsprocent till hela 33,33%.

Man började känna igen Frölunda först efter halva första perioden då maskineriet verkligen började kugga, Linköpingsspelarna fick inte en lugn stund med pucken på klubban. Efter ett par fina sekvenser fick rättskiparna presentera sig efter 10:13 in i första perioden då de schangtilt låtit Nicklas Lasu ackompanjera Jonas Junland till utvisningsbåset, Frölundaspelarna måste lära sig att inte bli tacklade in i motståndarnas målvakt eftersom det konstigt nog resulterar i utvisning på intacklad spelare…

Niklas Rubin hade en relativt lugn tillställning i första perioden men fick visa prov på klass efter att Broc Little först serverat Filip Berglund med en fin genomskärare, och sedan på egen hand i senare byte försökt sikta på bortre krysset. På kontringen efter den sista räddningen följde en chanskavalkad på under en minuts spel då först Lucas Raymond fick friläge efter ett långt byte, Sundström hittat Joel Mustonen fri framför mål, och till sist Jens Olsson som avslutade ett fint anfall med ett sämre skott.

 

Ett indignerat Lindköping ville tuppfäktas lite på slutet av första perioden för att väcka laget inför andra perioden, vilket de lyckades med då Jaakko Rissanen lite för lätt fick frispela Nikola Pasic som snyggt överlistade Rubin i andra periodens första anfallet. Frölunda var tillbakatryckta under andra periodens inledning, enda chansen framåt kom då Jesper Sellgren skickade en fösare mot mål som träffade stolpen. Frölunda fick lite andrum då Jarno Kärki skickade pucken över sargen och fick åka till botbänken, i numerärt överläge skapade Frölunda ett par fina chanser.
Linköping fortsatte att sätta hårt tryck mot Frölundas försvar, och Rubin fick rädda upp situationen med ett flertal högkvalitativa räddningar från Kungsbackasonen, bland annat då Oula Palve tog sig förbi Jesper Sellgren genom att sätta upp klubban i ansiktet på Sellgren och kvar stod Rubin som sista utpost med en kvick benparad. Stefan Elliott åkte på en utvisning i den situationen och Frölunda lyckades försvara sitt nittonde numerära underläge i rad utan att släppa in mål. Frölunda har Rubin att tacka att det inte blev någon kvittering från Linköpings sida i andra perioden. Under andra perioden ådrog sig Linus Nässén en knöskada i samband med en sargduell och spelade inte mer i matchen.

 

Frölunda såg piggare ut i inledningen av tredje och lät sig inte bli tillbakatryckta, dock hade man det svårt att etablera tryck i offensiv zon. Det var kedjan med Lucas Raymond, Jan Mursak, och Simon Hjalmarsson som lyckades ett par korta sekvenser. Rubin fortsatte att sätta stopp för Oula Palve och Jaakko Rissanen som fick varsin chans fria med Rubin. Frölunda fick chans att spela med en man mer efter att Linköping slarvat i sitt byte, det var dock inget Power play att lägga på minnet.

När Linköping skulle jaga kvittering i slutminutrarna bestämde sig firma Max Friberg och Mats Rosseli Olsen att så inte skulle ske och inledde ett lång monsterbyte där man gång efter annan erövrade puck i offensiv zon. Detta följdes av att Roger komponerade ihop Johan Sundström och Jan Mursak vars enda uppgift var att hålla undan pucken och de lyckades tämligen väl med detta. Bert Robertsson fick inte chans att plocka målvakten förrän med under minuten kvar, och på den lilla tiden lyckades inte Linköping skapa någon farlighet. Utan kvällen avslutades istället med att Jens Olsson fick lobba iväg en puck från egen zon in i tom målbur.

Matchfakta

Resultat: 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)
Skott: 25-34 (6-14, 15-8, 4-12)
Utvisningsminuter: 8-6 (2-2, 2-2, 4-2)
Tekningar: 26-36 (8-13, 10-11, 8-12)
Tacklingar: 18-13 (6-6, 7-4, 5-3)

Mål:
02:54 0-1 Johan Sundström (Karl Henriksson, Joel Mustonen)
03:55 0-2 Joel Lundqvist (Jesper Sellgren, Stefan Elliott)

20:20 1-2 Nikola Pasic (Jaakko Rissanen, Henrik Törnqvist)

59:48 1-3 Jens Olsson (Niklas Lasu, Mats Rosseli Olsen)

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt