torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Efterlängtad revansch på mardrömsmotståndet

Efterlängtad revansch på mardrömsmotståndet

Efter flera bedrövliga insatser under den senaste tiden var det den här lördagseftermiddagen lite upp till bevis för Frölunda. Som att det inte var nog med den den svaga formen stod emellertid mardrömsmotståndarna Rögle BK mellan hemmalaget och tre efterlängtade poäng. Fem av de senaste SHL-mötena lagen emellan hade gått i favör till Ängelholmslaget.  

Det var ett påkopplat hemmalag som, genom fart och fysik, satte an tonen i matchen. Trots detta skapades den första målchansen av bortalaget, men Rubin lyckades avvärja med en kvick benparad längs isen. Det dröjde fram till att knappt halva perioden var spelad innan VF skrapade fram sin första riktiga målchans. Theodor Niederbach var stark på puck längs sargen och bröt in på kassen. Ehn fiskade upp returen och spelade fram Norlinder som letat sig högt upp i slottet, men skottet blockerades av försvaret. Strax därefter fick hemmalaget sitt första numerära överläge i matchen. Första PP-enheten lyckades etablera spel i anfallszon, men utöver ett par halvchanser skapades inte mycket. När istället Lennström visats ut för slag på motståndarklubba med knappa två minuter kvar på perioden fick Rögle chansen med en man mer. Man hittade genom ett snabbt spel över i sidled över till ett jätteläge, men Rubin lyckades även avstyra den situationen. Knappa minuten återstod av perioden när Rosseli Olsen lite överambitiöst drog på sig en tvåminutersutvisning i anfallszon och gästerna gavs en utsökt chans att gå till pausvila i ledning. En chans de, med några tiondelar tillgodo, lyckades utnyttja. Ett blytungt mål.

Andra perioden inleddes med ett VF-PP. Återigen etablerade man spel utan att komma till de riktigt heta målchanserna. Strax efter att utvisningen löpt ut skapade hemmalaget nästa stora målchans i matchen. Norlinder hittade med en delikat passning över till Ehn som sköt direkt, men Rifalk hann över. Ytterligare en Rögletvåa föll innan halva matchen var spelad och Frölunda fick ytterligare ett läge till kvittering, men ännu en gång var spelet i numerärt överläge krampaktigt och statiskt. Raymond hade dock ett fint initiativ när han i uppspelsfasen drog förbi två motståndare och sånär kunde sätta upp ett bra spel. 18-åringen blev istället neddragen; VF blåstes emellertid på ett 5v3-läge. En fortsatt tuff och tight period löpte med långa spelsekvenser, utan att något av lagen lyckades skapa några större möjligheter. Men från ingenstans slängde Röglebacken Niklas Hansson, från kanten, in pucken på mål, en skymd Rubin såg ingenting och 0-2 var ett faktum. Ett ytterst psykologiskt viktigt mål skulle dock falla innan perioden var till ända. Niederbach räddade under ett anfall kvar pucken i zon, snurrade runt och hittade över till Patrik Carlsson som sköt direkt. Genom en halvträff letade sig pucken fram till Ehn framför kassen, som osjälviskt spelade fram pucken till nämnde Niederbach. Ynglingen hade hela målet öppet för sin första SHL-kasse och det var reducerat inför tredje perioden.

Gästerna inledde tredje perioden bäst och hade bud på 3-1 innan hemmalaget på nytt jämnade ut spelet. Drygt tre minuter in i perioden fick Frölunda ytterligare en chans i numerärt överläge, men bara halvminuten senare drog man på sig ännu en tvåa i anfallszon och det blev istället spel 4v4. VF flyttade upp spelet i anfallszon, satte an tryck på Rögle och under en avvaktande utvisning hittade Lennström fram till backkollega Norlinder, som med ett högt skott hängde dit kvitteringen. Ett otroligt skönt mål i det här läget av matchen. Kort därefter var det Rögles tur att få chansen att spela med en man mer på banan, men Frölunda stod emot trycket. Några minuter senare var det omvänt läge, hemmalaget i PP och chans till 3-2. Och femte gången gillt. Lennström fick pucken på blålinjen, tog några skär in och skottfintade ner en back, innan han drog iväg ett välplacerat handledsskott. Skottet satt högt, via stolpen, bakom Rifalk i Röglemålet. Bortalaget plockade sedan målvakten i slutminuterna och puckarna ven runt Rubin, men ett heroiskt kämpande hemmalag stod emot. När sedan Everberg klumpigt drog ner Ekbom och VF fick avsluta i PP var segern klar. En otroligt skön vinst som grundades i ett hårt jobb och en enorm vilja.

Matchfakta

Resultat: 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Skott: 23-27 (6-9, 7-4, 10-14)
Utvisningsminuter: 8-12 (4-2, 0-4, 4-6)
Tekningar: 28-32 (6-9, 10-6, 12-17)
Tacklingar: 16-10 (9-7, 3-3, 4-0)

Mål:
19:49 0-1 Simon Ryfors (Dennis Everberg, Adam Tambellini) 5v4

34:35 0-2 Niklas Hansson (Olli Palola)
39:47 1-2 Theodor Niederbach (Christoffer Ehn, Patrik Carlsson)

44:55 2-2 Mattias Norlinder (Theodor Lennström)
53:16 3-2 Theodor Lennström (Simon Hjalmarsson, Jan Muršak) 5v4

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt