måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Blytung hemmaförlust mot Örebro

Blytung hemmaförlust mot Örebro

Revanschlusta. Det var temat inför eftermiddagens match mellan Frölunda och Örebro i Scandinavium. Båda lagen kom till spel med ynka sex poäng på sina fem senaste matcher och en minst sagt tveksam form. Gästerna blev dessutom nollade i sin senaste match mot tabelltian Brynäs, medan VF fick se sig besegrat med uddamålet av ett pånyttfött Leksand. En intressant detalj inför lördagens drabbning var att duon Raymond och Muršak för första gången under säsongen, medvetet, splittrats och nu återfanns i olika kedjor från start. Återstod att se om den förändringen skulle bära frukt.

Det märktes redan inledningsvis att hemmalaget var fast beslutet att ta tag i taktpinnen. Man skapade flera långa anfall och ÖHK tvingades gång på gång slå ifrån sig till icing. Till skillnad från de senaste matcherna lyckades VF ta sig in på mål flertalet gånger och ett ledningsmål var inte långt borta. Den nykomponerade kedjan med Hjalmarsson, Carlsson och Raymond satte gång på gång hårt tryck in mot kassen och bosatte sig i offensiv zon. Trion verkade ha hittat en fin kemi redan från start. Som belöning för den hårda pressen fick man efter drygt halva perioden spelad chansen i kvällens första numerära överläge. Man satte direkt upp ett bra spel och puckarna ven runt Arntzen i Örebromålet, men utdelningen uteblev. Positivt var ändå att båda PP-formationerna såg heta ut och att man bibehöll det spelmässiga övertaget. En period som dominerades av hemmalaget från start till mål slutade, mot alla odds, mållöst. Skottstatistiken 20-3 talade sitt tydliga språk.

Andra perioden fortsatte i samma spår. Ett spelförande hemmalag tryckte gästerna allt djupare ned i skridskoskaften, men från ingenstans hände det som inte fick hända. Efter ett par icings i rad hittade man från ÖHK-håll rätt med en lång passning från egen zon. Robert Leino var, fri med Rubin, iskall och rundade hemmakeepern. Kort därpå fick VF nästa chans med en man mer på banan och pressen blev alltmer påtaglig. Örebroförsvaret lyckades dock än en gång freda sin kasse. Efter fortsatt VF-dominans fick gästerna, efter ett sällsynt anfall från deras sida, chansen i PP för första gången. Plötsligt radade man då upp lägen och det hade inte varit helt ologiskt om man i just det här läget utökat sin ledning, men 0-1 stod sig. Frölunda fortsatte efter den avklarade utvisningen att skapa anfall, men förmådde inte hitta en väg förbi Arntzen. Istället hittade Robin Kovács, med en snabb passning från egen zon, fram till Leino som återigen åkt sig fri. Med ett rappt handledsskott via bortre stolpen letade sig pucken i nät och Örebro kunde gå till pausvila med en högst omotiverad 2-0-ledning.

Tredje akten fortsatte i samma mönster som de föregående två. Frölunda drev spel, skapade långa anfall, tryckte på för en reducering, men pucken tycktes inte vilja in. ÖHK fortsatte slå ifrån sig, levererade icing efter icing. Men så plötsligt gick man till anfall, slarv ifrån hemmalaget mynnade ut i att VF blev kvar i försvarszon och hastigt och lustigt var ställningen 0-3. Kroaten Rendulić hittade med en fin passning över till letten Ābols, som enkelt kunde förvalta läget. Uppförsbacken blev för brant och vi fick se allt fler enmansattacker från VF. Inte heller dessa mynnade ut i något av värde, utan Frölunda fick lämna isen både mål- och poänglösa. Detta till trots såg spelet långa stunder under matchen ändå bra ut och med en effektivitet värd namnet hade man vunnit det här tämligen komfortabelt.

Matchfakta

Resultat: 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Skott: 41-20 (20-3, 13-13, 8-4)
Utvisningsminuter:  (0-4, 4-2, 0-2)
Tekningar: 30-28 (12-11, 10-14, 8-3)
Tacklingar: 12-5 (5-4, 5-0, 2-1)

21:00 0-1 Robert Leino (Robin Kovács, Emil Larsson)
32:14 0-2 Robert Leino (Robin Kovács, Rasmus Rissanen)

48:41 0-3 Rodrigo Ābols (Borna Rendulić, Robin Salo)

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt