torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher Andra raka mot Rögle

Andra raka mot Rögle

Rögle, ett lag som ger allt annat än sköna associationer. Åtminstone om vi ser till fjolårssäsongen då det blev fyra uddamålsförluster mot skånelaget. Även säsongens första match slutade i Rögles favör, då med 5-4. Den senaste matchen däremot, som utspelades hemma i Scandinavium, slutade i Frölundaseger. Då vände man 0-2 till 3-2. Var det kanske dags för andra raka VF-segern ikväll?

Bortalaget började i vilket fall starkt. De första två minuterna spenderades i Rögles zon och satte på något vis ändå tonen för perioden. För likt bålgetingar var man oerhört aggressiva perioden igenom. Frölunda spelade med väldigt hög press och stressade Rögle gång på gång. Vi fick också starka individuella insatser av till exempel Nicklas Lasu och Christoffer Ehn som på egen hand naglade fast Rögle i egen zon. Det var dock Rögle som gjorde det första målet. I sitt första anfall, efter lite mer än två minuters spel, satt 1-0 bakom comebackande Johan Mattsson. Ett slarvigt pucktapp av Simon Hjalmarsson föranledde tyvärr målet.

Rögle svarade upp mot Frölundas höga press genom att stå för långa spel genom mittzonen vilket ledde till farliga anfall. Skåningarna var också starka i egen zon och trots Frölundas press så skapade man inte alltför många riktigt klara lägen. Men en kvittering kom ändå. Efter en tekning och lite puckflipprande fram och tillbaka kunde Max Friberg raka in 1-1 på en retur. Det var också en period som präglades av fysiskt spel, hela 9-8 i tacklingar redan efter en period! Något som inte präglade perioden var utvisningar, trots att man nog kunnat ta ett par åt vardera håll. Bland annat fick Erlend Lesund stå och boxa Patrik Carlsson i ansiktet utan åtgärd från de randiga. Periodens enda numerära överläge fick istället Rögle, när Robin Alvarez åkte ut i slutet av perioden. Frölunda klarade dock av de sista 1:12 av perioden med en man mindre.

Edvinsson en behållning

Frölunda fick alltså inleda den andra akten i numerärt underläge, en situation som man städade av. Sedan fortsatte man ligga och och pressa hemmalaget. Man vann många dueller och gjorde som tidigare, man gav inte Rögle en lugn stund. Så en övervikt av spelet hölls i Rögles zon. En behållning i matchen var Simon Edvinsson, den unge backen fick gott om speltid när laget bara hade sex backar tillgängliga. Anders Grönlund utgick innan matchen ens startat. Edvinsson är opolerad, men stod för en rad fina aktioner (och några mindre fina där han tappade skäret). Definitivt en spelare för framtiden. Något han också vidare när han sköt ett skott från blålinjen som Nicklas Lasu styrde in till 2-1 för Frölunda!

Sedan kom det faktiskt lite utvisningar. Frölunda fick sitt första numerära överläge fem och en halv minut in i den andra akten, men det resulterade inte i något mål. Man fick även ett andra power play men det tog slut redan efter en minut då man fick en egen utvisning. Men det blev inte heller något mål för Rögle när de istället fick power play. Mot slutet fick VF en utvisning igen och man fick avsluta även den andra perioden med en man mindre. Denna gång de avslutade 46 sekunderna.

Det blev alltså så att även den tredje perioden inleddes i numerärt underläge, en situation som klarade av även den här gången. Den sista akten var rätt jämn till en början men ett hemmalag som ville åt en kvittering tog över mer och mer. Pressen som Frölunda hade fått på Rögle tidigare var det snarare Rögle som hade på Frölunda nu. Men VF försvarade sig bra och de riktigt heta lägena var få. Detta tillsammans med en rad fina räddningar av Mattsson höll ledningen intakt. Den riktigt tunga Röglepressen kom först de sista två minuterna. Men när Jesper Sellgren pricksköt 3-1 i tom kasse hela vägen från egen zon var saken klar. Frölunda tar en fin seger nere i Ängelholm.

Matchfakta

Resultat: 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Skott: 25-19 (7-8, 8-8, 10-3)
Utvisningsminuter: 6-8 (2-4, 4-4, 0-0)
Tekningar: 31-29 (11-10, 13-9, 7-10)
Tacklingar: 18-14 (9-8, 4-1, 5-5)

Mål:
02:18 1-0 Adam Tambellini (Daniel Zaar, Simon Ryfors)
16:02 1-1 Max Friberg (Filip Johansson, Jens Olsson)

23:43 1-2 Nicklas Lasu (Simon Edvinsson, Max Friberg)

59:23 1-3 Jesper Sellgren (-)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt