torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher 79-sekundersvändning gav seger

79-sekundersvändning gav seger

Frölunda borta mot HV. Vanligtvis är det en riktig publikfest, men inte i dessa tider som vi alla vet. Frölunda var dock helt borta till att börja med, den första perioden var under all kritik. Redan efter knappt två minuter tog Robin Alvarez en lite klantig utvisning och i det efterföljande numerära underläget gjorde HV71 1-0. Hemmalaget hade lite tur när pucken studsade upp till Eric Martinsson, men Martinssons spel fram till Filip Sandberg som styrde in pucken var allt annat än tursamt.

Sedan fortsatte perioden att gå i HVs favör. Hemmalaget förde spelet och Frölunda fick inte grepp om någonting. Varken puck eller motståndare. “Vi ligger ett steg efter över hela banan” sa Linus Nässén till C More i den första pausen och exakt så var det, man fick inte till ett längre, etablerat anfall under hela perioden. Om det inte vore för Niklas Rubins stabila målvaktsspel hade ledningen efter den första perioden kunnat vara större. Just Linus Nässén fick Frölundas bästa läge när han fick ett fritt skottläge i slottet. Tyvärr vobblade pucken en del och skottet gick utanför. Kort därefter fipplade Olsson, Norlinder och Alvarez till det i egen zon. Till slut landade pucken på Axel Holmströms blad och 2-0 var ett faktum. Det är inte alltid skotten speglar matchbilden, men den här gången sa 19-5 till HV71 allt.

Den andra perioden kom att bli något helt annat. Frölunda bjöd upp till kamp på ett helt annat sätt än i den första perioden och började vinna dueller ute på isen. Laget lyfte upp spelet och höll till mer i offensiv zon än tidigare. Så från lite ingenstans fick laget en straff. Lias Andersson sköt en avbruten klubba mot pucken, till synes helt i onödan. Patrik Carlsson tog straffen och gjorde inget misstag, reducerat till 2-1. Sedan gick det fort. Mindre än minuten senare satte Ludwig Persson sitt första SHL-mål till 2-2. 26 sekunder efter det var det Jan Mursaks tur. Två snygga skott en bit utifrån och så var Frölunda i ledning. Vändningen kom på en minut och nitton sekunder.

Efter vändningen fortsatte VF att hålla i taktpinnen, men det var en jämn period överlag. Det skapades vissa chanser åt vardera håll men det blev inga fler mål i perioden. Däremot hettade det till lite mer än tidigare. Först var Robin Alvarez och HVs Max Wennlund i luven på varandra vilket resulterade i två minuter var. Sedan var det Joel Lundqvist och Emil Johansson som var arga på varandra, där Johansson avslutade med att boxa en knästående Lundqvist i bakhuvudet. Joel hade å sin sida haft ett ordentligt grepp om Johanssons huvud tidigare i situationen. Inga utvisningar den gången dock. Efter periodens slutsignal stod sedan hela lagen och var arga på varandra. Taggat inför tredje!

Tre minuter in på tredje perioden fick HV ett numerärt överläge efter att Mattias Norlinder hamnat på botbänken. Det var dock Frölunda som var det bättre laget under de två minuterna och utvisningen städades undan. Efter utvisningen radade laget upp chanser, bland annat fick Ludwig Persson en fin möjlighet att bli tvåmålsskytt, men ingen gick in. Man skulle senare få chansen i numerärt överläge, i fem mot tre i över en minut till och med. Men inte heller då ville det sig. Överläget blev dock dyrköpt då Max Friberg linkade skadad av isen.

Minuterna rullade vidare, präglade av ett starkt Frölundaövertag. Inte ens i slutminuterna fick HV71 till något skarpt offensivt spel. En oerhört intensiv forecheck dödade det mesta som HV försökte att skapa. Med halvminuten kvar fick Simon Hjalmarsson en utvisning och det kändes lite nervöst, men HV lyckades inte heller då skapa något riktigt heta lägen. VF håller undan och vinner med 3-2 i Jönköping!

Matchfakta

Resultat: 2-3 (2-0, 0-3, 0-0)
Skott: 28-25 (19-5, 7-9, 2-11)
Utvisningsminuter: 8-10 (2-0, 4-4, 4-4)
Tekningar: 24-32 (7-11, 10-10, 7-11)
Tacklingar: 12-17 (5-5, 5-7, 2-5)

Mål:
02:50 1-0 Filip Sandberg (Eric Martinsson, Johannes Kinnvall) 5v4
15:25 2-0 Axel Holmström (Jesper Kokkonen, Fredrik Forsberg)

24:31 2-1 Patrik Carlsson (PS)
25:24 2-2 Ludwig Persson (Theodor Lennström, Jan Mursak)
25:50 2-3 Jan Mursak (Simon Hjalmarsson)

Jonas Åhlström
Följer med i det senaste flödet och levererar nyheter om Frölunda, allt från juniorer till NHL finns på intresselistan.

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt