torsdag, 15 april 2021
Hem A-lag Matcher 4-1 i årets sista match

4-1 i årets sista match

Frölunda mot HV71 i Scandinavium brukar vara en färgsprakande historia. Kamp på isen. Kamp på läktarna. Heta känslor. Det var det inte idag.

Båda lagen kom till dagens match med mängder med spelare borta. HV saknade tio man medan Frölunda saknade åtta. På plussidan var det dags för Joel Lundqvist att göra comeback efter sin fem matcher långa avstängning och han skulle inte göra någon besviken.

Första perioden kännetecknades av mycket kamp åt båda hållen och det är tillknäppt. Inga av lagen lyckas nämnvärt i sina omställningar. Joel Lundqvist blir utvisad i andra minuten och HV fick spela ett resultatlöst powerplay.

Halvvägs in i perioden får Frölunda spela sitt enda powerplay under matchen när Eric Martinsson blir utvisad för interference. Fyrtio sekunder in i det powerplayet sätter Lundqvist en backhand i mål efter förarbete av Hjalmarsson och Friberg.

Perioden vinner Frölunda med 1-0 där skottstatistiken är smått ofattbara 4-3. Tillknäppt var ordet. Lundqvist summerade det bra när han sa att de måste få till snabbare spelvändningar för att öppna upp spelet mer.

Andra perioden inleds bra av Frölunda men HV står upp bra och spelar ett bra försvarsspel. Efter några minuter är Lundqvist nära att sätta pucken i mål. Kampen fortsätter även i andra perioden och lagen viker inte en tum. Det är en konstig period. HV kommer snabbare upp i lägen än Frölunda men gör inga mål. De spelar mer centralt i banan medan Frölunda allt som oftast hamnar i hörnen.

Omställningsförsöken från Frölunda är fortfarande för långsamma och HV hinner formera sina försvarsstyrkor. Strax innan periodpausen skulle dock Patrik Carlsson utöka Frölundas ledning i en lyckad omställning. Sellgren tar skott från vänster tekningscirkel, Gunnarsson släpper retur som Carlsson påpassligt sätter i mål.

Andra perioden slutar även den 1-0 med skottstatistiken 11-7.

Tredje perioden är HV:s trots att man förlorar den med 2-1. Mattsson ska ha en eloge för finfit målvaktsspel. HV hade fina kombinationer och Frölunda fick försvara sig. Inlånade Cederqvist och Wernblom hos  HV spelare med enorm energi och tillhör nog bortalagets bästa.

Tre minuter in i perioden blir en bortfintad Ekbom utvisad för tripping – det skulle visa sig vara HV:s biljett in i matchen igen. Det krävdes cirka 20 sekunder så var Frölundas ledning reducerad via Filip Sandberg på pass från Bergström och Martinsson. HV får mycket energi av målet och lyfter sig. De tar över perioden. Framförallt är man bra på att ta sig från hörnen och in mer centralt i banan.

Frölunda rider dock ut stormen och via två mål i tom bur av pricksjutande Jens Olsson samt comebackande Lundqvist vinner vi matchen – om än med lite stora siffror.

 

 

 

Matchfakta

Resultat: 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Skott: 27-23 (4-3, 11-7, 12-13)
Utvisningsminuter: 6-2 (2-2, 0-0, 4-0)
Tekningar: 34-27 (14-8, 8-5, 12-14)
Tacklingar: 19-12 (8-7, 8-1, 3-4)

Mål:
11:34 1-0 Joel Lundqvist (Max Friberg, Jens Olsson)
38:34 2-0 Patrik Carlsson (Jesper Sellgren, Simon Hjalmarsson)
42:49 2-1 Filip Sandberg (Alexander Bergström, Eric Martinsson)
57:55 3-1 Jens Olsson
59:45 4-1 Joel Lundqvist (Linus Nässén, Christoffer Ehn)

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt