måndag, 1 mars 2021
Hem A-lag Matcher Tre ledningar och en förlust

Tre ledningar och en förlust

Under dagen begav sig Frölunda på E6 mot Ängelholm för att möta Rögle BK. Med på bussen fanns förutom flera hockeyspelare också hopp om vad som nästan skulle kunna kallas för revansch efter förra säsongens fyra förluster.

Första 3-4 minutrarna ser rätt bra ut. Alla fyra kedjorna pressar på och lyckas med hjälp av sin skridskoåkning stoppa de möjligheter som Rögle har till snabba uppspel. Även om Frölunda inte vaskar fram några större chanser så är det ännu torftigare för Rögle på den fronten. Det tar faktiskt nästan 8 minuter innan Rögle får något vi kan kalla för målchans och skapar med den ett litet, litet tryck i ett tiotal-sekunder.

Mest iögonfallande är nog att Rögle och deras lagkapten får en utvisning för felaktig tekning. Troligtvis en direkt effekt av att det saknas en kritisk massa av enögda supporters i arenan där Rögle fått 150 fler utvisningar än på bortaplan.

Första PP uppställningen startar och presterar ett spel som i varje fall inte är sämre än vanligt. Några skott och Raymond har även en chans som styrs över. Direkt efter att PP2 kommit in blir det tekning och Patrik Carlsson väljer där att minimera möjligheterna att misslyckas med PP-spelet och placerar istället ett dolt och relativt högt skott bakom målvakten Rifalk.

Har ni hört? Ett PP-mål och såna tar vi gärna även om det inte var något PP-spel som ledde fram till det.

Ett andetag

Det tar kanske ett andetag efter nedsläpp innan Rosseli åker ut för en hakning även om det ser lite ut som om det är en Rögleklubba som är mest skyldig till förseelsen. Den eventuella orättvisa bryr sig inte Rögle om. För efter tekningen i defensiv zon tar det inte mer än 3 sekunder för dem att kvittera med ett direktskott från strax ovanför tekningscirkeln.

Efter målet och ungefär halva perioden börjar vi känna igen en klassisk match i Catena Arena och utvisningar för bortalaget fortsätter. Frölunda levererar dock ett fantastiskt bra BP där man vissa stunder dominerar som om det var 5-mot-5.

Första perioden kan man väl sammanfatta som att det helt klart är Frölundas fram till att utvisningskavalkaden startar med tre förseelser. När vi sedan får vara fem man på banan sista 2 minuterna så flyttar vi återigen ner spelet till de ondas planhalva.

Det kan bara bli bättre efter Live is life.

Max Friberg behöver bara 17 sekunder i period 2 efter att Live is Life klingat ut för att flytta ner spelet och testa på ett skott utifrån tekningscirklarna. Skottet är allt annat än hårt och välplacerat utan mer snöpligt när det letar sig in bakom mål och vi skriver 1-2 i protokollet. Härligt att vi leder med 2-1 mot Rögle. Också härligt att Friberg sätter ytterligare ett mål andra matchen i rad.

Efter detta tar Rögle över genom att de är något mer vassa och kommer till avslut när möjlighet ges. Niklas Rubin avvärjer ett givet mål genom en rull-och armviftningsräddning för att täcka första stolpen.

I mitten av matchen står det och väger till Rögles fördel. Men då är rollerna ombytta för det börjar rassla in några Powerplay för göteborgarna. PP-spelet ser idag något bättre ut än tidigare och det är med ett visst hopp man såg fram emot en möjlighet att dra ifrån till 3-1. Men det var inte en sådan match. Istället får Rögle ett 2-mot-2 läge nästan direkt och kvitterar alltså till 2-2 i BP. Att sedan Niklas Lasu gör kvällens andra PP-mål till 3-2 strax efter känns ju fantastiskt fint. Lasu håller sig framme i en sådan där härlig göra-kaos-med-dem-situation framför mål och lyfter in den lösa pucken till 3-2. Man tror kanske där att ordningen ska vara återställd. Och det var den snart också.

Dock inte på det sättet en frölundait hoppades på.

Ordningen är återställd

Ordningen (alltså att Rögle ska kvittera allt Frölunda gör) återställs inte förrän Dennis Everberg tar ett alibi-skott från en bit ovanför tekningscirkeln och med en rättplacerad Rubin, som är helt oskymd, ska det nog inte bli mål där. Så med 25 sekunder kvar står man ändå där inför tredje perioden med likaläge 3-3.

Frölunda fortsätter med det spel vi vant oss vid. Alltså det spel där laget investerar mycket i energi, skridskoåkning och forecheck. Det brukar inte sällan ge utdelning i mitten på tredje där motståndarna inte orkar hålla emot längre.

Tendenserna till den vanliga utvecklingen syns där och Frölunda börjar äta sig närmare mål men självklart kommer det en utvisning som stoppar eventuella förhoppningar om total rättvisa.

I det påföljande numerära underläget är allt först som vanligt, hög press och mycket stressande från Frölunda. Patrik Carlson har till och med ett friläge – som borde givit en utvisning för hakning/slashing på handskarna. Rubin är strax efter nära på att släppa in sitt fjärde oskymda skott för kvällen och rent allmänt är känslan att han tillsammans med försvarsspelet har det lite småtufft idag. För att understryka hur eländigt det är att spela mot Rögle gör de sitt fjärde mål ungefär samtidigt som Frölunda är fulltaliga.

5 minuter kvar och underläge för första gången i matchen.

Planenligt flyttar man ner spelet i Röglezonen och när Joel Lundqvist  serverar Lennström en passning upp till blå lyfter han in den i krysset med en härlig känsla. Så var det lika en gång till. Och den obotliga optimisten vaknar till.

Men bara en liten, liten stund. Anton Bengtsson får ta sig mer eller mindre helt fri in mot mål och slänga upp en backhand bakom Rubin, som släpper kvällen femte mål med två minuter kvar.

Med sex man på isen ropar Rönnberg på timeout i samband med en icing man slagit men får istället en utvisning och ingen timeout. Där någonstans försvinner ju möjligheten att göra en Rögle och kvittera snabbt efteråt.

Sammanfattning

Dagens match var en något märklig tillställning där man dels har en skottprocent på 15,68% dels ett PP på 40% och egentligen sitter i förarsätet stora delar av matchen. Det egna försvarsspelet är dock inte helt acceptabelt. Ett mer normalt försvarsspel hade givit minst två poäng idag. I det stora hela är det nog viktigast att man sätter sig och funderar lite över vad det var för mål och lägen de släppte till idag. Sedan stänger man matchen för att ta sig an Luleå på lördag.

Matchfakta

Resultat: 5-4  (1-1, 2-2, 2-1)
Skott: 29-26 (9-7, 10-11, 10-8)
Utvisningsminuter: 10-12 (2-6, 6-2, 2-4)
Tacklingar: 14-13 (5-5, 5-4, 4-4)

Tekningar: 38-29 (15-11, 11-8, 12-10)

Mål:
9:50          0-1 72 Patrik Carlsson Assist: 28 J Sundström (PP1)

10:19        1-1 Leon Bristedt Assist: D Zaar, 11 M Sjögren (PP1)

00:17        1-2 Max Friberg, Assist: J Lundqvist, L Nässén

18:19        2-2 Anton Bengtsson, Assist: L Ekeståhl-Jonsson, E Lesund (SH1)

18:59        2-3 Nicklas Lasu Assist: J Sundström, S Elliott (PP1)

19:34        3-3 Dennis Everberg, Assist: S Ryfors, É Gélinas (EQ)

13:20        4-3 Simon Ryfors, Assist: M Seider  (PP1)

15:43        4-4 Theodor Lennström, Assist: J Lundqvist, L Nässén (EQ)

17:48        5-4 Anton Bengtsson, Assist: N Höglander (EQ)

 

 

 

 

FHC Snacket
Har balanserat på en knivsegg mellan privatliv och supporterskapets galenskap i flera decennier. Vandringen fortsätter

Kommentera

- Annons -

Senaste nytt